Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jul.2023, 01:30

Dinamo Zagreb postaje sve moćniji u košarci, selektor Hrvatske im je novi trener!

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar (45) novi je trener košarkaškog kluba Dinamo Zagreb, objavio je klub.
Aktualni selektor reprezentacije Hrvatske u idućoj sezoni vodiće Dinamo u Premijer ligi Hrvatske i Alpe Adria Kupu.
Sesaru je ovo četvrti klub u trenerskoj karijeri. Nakon početaka u Zrinjevcu, i šest i po godina na klupi Gorice, prošle sezone je vodio Cibonu sa kojom je osvojio Kup Krešimira Ćosića.
„Već sam pretprošle godine razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sa ljudima iz kluba. Gledajući sa strane, jer ipak nisam bio unutra, uz informacije koje sam dobio o jakom, zdravom i potentnom kolektivu, odlučio sam da prihvatim ponudu i preuzmem prvu ekipu Dinama. I zaista imam dugoročni plan sa Dinamom,“ izjavio je Sesar, a prenela HINA.
U svlačionici ga na okupu čeka kičma ekipe koja je u premijernoj sezoni ostvarila plasman u četvrtfinale plej-ofa Premijer lige i polufinale Kupa Krešimira Ćosića.
„To su sve igrači koji već dugi niz godina participiraju u hrvatskom prvenstvu. Ekipa je dobro selektirana, ima već godinu dana iskustva zajedničkog igranja u Premijer ligi“, dodao je on.
Premijernu utakmicu na klupi Dinama, Sesar će imati protiv jedne od najjače i najskuplje ekipe u Evropi, grčkog Panatina

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.