Dinamik ponosno predstavio dva pojačanja iz grupe najtalentovanijih evropskih košarkaša!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamik ponosno predstavio dva pojačanja iz grupe najtalentovanijih evropskih košarkaša!

Prava sredina za njihov dalji razvoj naredne sezone.

''KK Dynamic VIP PAY sa zadovoljstvom može da objavi da su danas ugovore sa našim timom potpisala dva mlada košarkaša, Bojan Tomašević i Zoran Paunović'', navodi se na početku saopštenja beogradskog kluba, prosleđenom medijima.

Bojan Tomašević je rođen 2001. godine u Nikšiću, gde je i načinio prve košarkaške korake, da bi se sa 14 godina preselio u Beograd, u ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvene zvezde sa kojom je osvajao nacionalna prvenstva u kadetskoj i juniorskoj kategoriji.

Prve minute u seniorskoj košarci Bojan je ostvario prošle sezone u ekipi FMP-a, u Superligi Srbije, a iza sebe ima i reprezentativno iskustvo u mlađim kategorijama.

Sa Crnom Gorom je 2017. osvojio srebrnu medalju na U16 prvenstvu, a uvršten je i u idealnu petorku turnira. Ove godine, na U18 Evropskom prvenstvu u Volosu bio je najbolji strelac turnira sa prosekom od 21 poen po utakmici. Bojan je visok 204 cm i igra na poziciji krilnog centra.

Zoran Paunović rođen je 2000. u Nišu, a sa 14 godina prešao je u ekipu Crvene zvezde. Sa U18 selekcijom Srbije osvojio je zlato na EP u Slovačkoj 2018, dok je ovog leta igrao za U19 selekciju na Svetskom prvenstvu na Kritu, gde je imao učinak od 7,3 poena, 4,6 skokova i 4,4 asistencije po utakmici.

Na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige 2018. godine bio je proglašen za najboljeg strelca, člana najbolje petorke i najkorisnijeg igrača turnira. Iste godine je bio i prvi strelac Juniorske lige Srbije. Zoran je visok 200 cm i igra na pozicijama 1 i 2.





''Dinamik sa ponosom može da istakne da su ova dva igrača jedni od najtalentovanijih evropskih košarkaša u svom uzrastu.







Zahvaljujući vrhunskim uslovima koje naš klub pruža i našoj misiji u razvoju mladih talenata, Zoran i Bojan će biti nosioci naše igre u ABA2 i KLS ligama u godinama koje su pred nama'', poručuju iz Dinamika.

Iz Dinamika i informacija da će u naredna dva dana odigrati još dve pripremne utakmice, sutra protiv Slobode u Užicu, a u petak protiv Borca u Čačku.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.