Derbi Košarkaške lige Srbije u sredu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi Košarkaške lige Srbije u sredu u Nišu

Košarkaši niškog Konstantina dočekaće u jednom od derbija cele sezone ekipu FMP-a iz Železnika. Meč 23. kola Košarkaške lige Srbije biće odigran u sredu 9. marta u 20 sati u Čairu.

U sredu uveče u Nišu će ljubitelji košarke videti sudar ekipa koje poslednjih sezona u kontinuitetu pružaju najkvalitetnije partije u Košarkaškoj ligi Srbije. Tri od četiri poslednje sezone, uključujući i tekuću, imale su status superligaša. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Tim iz Železnika ove, a i prethodne sezone, u Košarkaškoj ligi Srbije dominira po svim aspektima. U poslednje 44 utakmice u ovom takmičenju tim iz Železnika ima samo 5 poraza, ove sezone tek 2, a jedan je upravo od Konstantina u prvom delu sezone, i to na svom parketu - 74:76.

Pobeda niškog tima u Železniku dodatno dobija na težini ako se u obzir uzme da je to jedini poraz FMP-a kod kuće, a ostale mečeve su uglavnom dobijali ubedljivom dvocifrenom razlikom.

Ako ponovimo igru iz prvog dela prvenstva, mislim da jakom odbranom i dobrim zagrađivanjem koša možemo do dobrog rezultata. Činjenica da su prvi na tabeli dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Dugo nismo trenirali, polako se vraćamo u formu i sutra idemo na pobedu - rekao je u najavi utakmice krilni centar Nišlija Mladen Vitković.

Da nije bilo štrajka u redovima Konstantina, meč u sredu bio bi pravi prvoligaški klasik, ali ovako trener Marko Cvetković bojažljivo komentariše sutrašnji meč.

Utakmica protiv prvoplasirane ekipe nosi epitet derbija, ali nezahvalno je prognozirati nešto. Nakon blagog uspona forme posle mečeva protiv Tamiša i u kupu sa Megom pauza je uzela danak. Biće nam potrebno mnogo koncentracije, ali je najbitnija reakcija ekipe - istakao je on.

Cvetkovićevoj četi preko je potreban ubrazni povratak u prepoznatljivu formu, a pored svih otežavajućih okolnosti, utakmicu protiv ekipe iz beogradskog predgrađa propustiće plejmejker Vladimir Veličković.

Problemi sa povredom stopala su se produbili, pa će Veličković preskočiti naredni meč. To znači da će minute na poziciji pleja dobiti Babović, koji je protiv OKK Beograda igrao već u toj ulozi, a i juniorskim danima je pokrivao to mesto - kazao je Cvetković.

Cena karte za ovu utakmicu je 100 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.