Deca u parku ili u ratnoj zoni?

Izvor: Mondo, 23.Apr.2013, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca u parku ili u ratnoj zoni?

Roditelj jednog od mališana koji su prisustvovali jučerašnjoj pucnjavi na igralištu u Novom Sadu uputio je otvoreno pismo gradonačelniku. Gradonačelnik odgovorio - uopšteno.

Otac trinaestogodišnjeg dečaka, Đura Vlaškalić, poziva gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da javno razgovara sa roditeljima o pitanju bezbednosti dece u glavnom gradu Vojvodine, jer su ovakvi oružani obračuni sve češći.

"Gospodine Vučeviću, to se desilo usred dana, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igralištu koje je Grad izgradio za potrebe naše dece. Da li se naša deca igraju u svom kraju, u svom gradu ili u ratnoj zoni?", naveo je roditelj u otvorenom pismu gradonačelniku.

Na košarkaškom igralištu u naselju Detelinara juče oko 16 sati došlo je do sukoba dve grupe mladića u kojoj je M.P. (23) iz Novog Sada teško ranjen u nogu.

Obračun se dogodio na igralištu koje se nalazi u blizini vrtića, u momentu kada su deca igrala košarku.

Mediji su javili da su ispaljena najmanje dva hica od kojih je jedan pogodio M.P..

Đura Vlaškalić je u pismu pozvao gradonačelnika da razgovara sa roditeljima u prisustvu medija, jer je "bezbednost dece primarni zadatak i gradskih vlasti i roditelja".

"Ćutanje i nereagovanje svih nas znači pristajanje na takvo ponašanje", naveo je otac dečaka.

Pucnjavu koja na košarkaškom igralištu u blizini dečjeg vrtića "Veseli vozić" u novosadskom kvartu Detelinara osudile su brojne političke partije i organizacije u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio kriminalno ponašanje i nasilje na ulicama u kome je juče ranjen jedan mladić na Detelinari, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Vučević očekuje da se odgovorni za kriminal što pre sankcionišu u skladu sa zakonom i dodao da i od organa javnog reda i mira očekuje preduzimanje hitnih mera kako bi se bezbednosna situacija poboljšala.

"Već drugi put u kratkom roku dešava se okršaj vatrenim oružjem u blizini ustanova u kojoj borave deca, a takva situacija je nedopustiva. Ne možemo dozvoliti da roditelji strahuju za decu i to u okruženju u kojem bi trebalo da budu sigurna", naveo je je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da se "moramo zaštititi od nasilja i oštro mu se suprotstaviti", jer, kako je istakao, Novi Sad ne sme popustiti pred onima koji ugrožavaju opštu sigurnost građana.

(MONDO/agencije, Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roditelji Vučeviću: Da li nam se deca igraju u ratnoj zoni?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2013

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio kriminalno ponašanje i nasilje na ulicama Novog Sada koje je juče dovelo do ranjavanja mladića na Detelinari. S druge strane, jedan od roditelja dece koja su prisustvovala pucnjavi na igralištu pozvao je danas gradonačelnika da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pucnjava na igralištu: Da li se deca igraju u ratnoj zoni?

Izvor: Kurir, 23.Apr.2013

Jedan od roditelja dece koja su prisustvovala jučerašnjoj pucnjavi na igralištu u Novom Sadu pozvao je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da javno razgovara sa roditeljima o pitanju bezbednosti dece..NOVI SAD - Jedan od roditelja dece koja su prisustvovala pucnjavi na jednom igralištu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.