Izvor: Blic, 26.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalas smanjio prednost Nju Orleansa

U trećoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Dalas je jutros na svom terenu savladao Nju Orleans sa 97:87 i smanjio vođstvo protivnika na 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.



Centralna figura susreta bio je nemački as Dirk Novicki koji je postigao 32 koša i 19 puta bio najviši u skoku.

Nju Orleans nije ponovio igre iz prethodna dva susreta zahvaljujući, pre svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenici da je podbacio Kris Pol. Najbolji pojedinac u dosadašnjem delu četvrtfinalne serije u Dalasu je ubacio samo 16 poena, šutirajući iz igre 4-18! Pored Pola ispromašivao se i Dejvid Vest koji je utakmicu završio sa 14 poena, uz šut iz igre 6-20! Kada se tome doda da se ni Predrag Stojaković nije mogao pohvaliti preciznošću (4-12), razumljivo je zašto je poraz Nju Orleansa bio neizbežan. Stojaković je, ipak, bio među manje slabim pojedincima svog tima, pošto je uz 13 koševa imao i deset skokova.

Ustvari, jedina svetla tačka Nju Orleansa bio je "rezervista" Dženero Pargo koji je postigao 30 poena.

Naredna utakmica, takođe u Dalasu, igra se u nedelju uveče.

Filadelfija je, bez sumnje, najveće iznenađenje dosadašnjeg dela plej ofa. U trećoj utakmici četvrtfinalne serije na svom terenu je deklasirala Detroit (95:75) i povela sa 2:1 iako su svi očekivali da će Detroit biti tim koji će od početka imati pozitivan skor.

Najzad, aktuelni šampion NBA lige San Antonio Spars ostvario je i treću pobedu u duelu sa Finiksom (115:99) i praktično stigao na korak do polufinala plej ofa Zapada.

U najnovijem trijumfu "mamuza" briljirao je francuski reprezentativac Toni Parker koji je uz 41 koš imao i 12 asistencija. Tim Dankan ubacio je 23, a Emanuel Djinobili 20 poena za pobednički tim, dok je kod Finiksa najbolji utisak ostavio Amar Stodemajer sa 28 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rezultati utakmica NBA

Izvor: Press, 26.Apr.2008

U utakmicama plej-ofa američke profesionalne košarkaške NBA lige odigranim u subotu postignuti su sledeći rezultati..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.