Dalas na korak od titule

Izvor: Politika, 10.Jun.2011, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalas na korak od titule

NJUJORK – U petoj utakmici finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Dalas je jutros na svom terenu savladao Majami sa 112:103 i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Timovi se sada sele u Majami gde će biti odigrana šesta, i eventualno sedma utakmica ukoliko za njom bude potrebe.

Fantastičan procenat šuta iz igre košarkaša Dalasa bio je presudan po ishod jutrošnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << meča. Prvi put u finalnoj seriji igrači Dalasa šutirali su iznad 50 odsto (56,5) pri čemu su bili još precizniji u pokušajima za tri poena. Od 19 šuteva pogodili su čak 13 „trojki”.

Teksašane je na putu ka novom uspehu ponovo predvodio nemački reprezentativac Dirki Novicki. Sa 29 koševa i šest uhvaćenih lopti zaslužio je epitet najkorisnijeg aktera susreta (MVP), a odlične asistente Novicki je imao u Džejsonu Teriju koji je ubacio 21 poen, Huanu Hozeu Barei 17 i Džejsonu Kidu, odnosno Tajsonu Čendleru koji su utakmicu završili sa po 13 koševa.

Najefikasniji pojedinac u redvodima Majamija bio je Dvejn Vejd sa 23 poena. Kris Boš je ostvario novi „dabl-dabl”, 19 koševa i deset skokova, dok je Lebron Džejms ovaj meč završio sa dvocifrenim učinkom u tri kategorije: 17 poena, deset skokova i isto toliko asistencija.

Džejmsov učinak je, ipak, bio ispod očekivanog imajući u vidu činjenicu da je iz igre šutirao skromnih 8-19.

Naredni meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka, dok je eventualna „majstorica” na programu u noći između utorka i srede.

Tanjug

objavljeno: 10/06/2011
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.