Da je Tramp imao imalo mozga, izgovorio bi te tri reči

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 07:50

"Da je Tramp imao imalo mozga, izgovorio bi te tri reči"

Američki košarkaški trener Greg Popovič prokomentarisao je proteste širom Sjedinjenih Država.

Mnogo ljudi je izašlo na ulice nakon ubistva Afroamerikanca od strane policije u Mineapolisu.

Popovič kaže da se svi moraju suočiti sa problemom.

"Ono što me pogađa je da svi vidimo ili smo ranije viđali policijsko nasilje i rasizam, a ništa se ne menja. Zbog toga su ovi protesti bili tako eksplozivni. Ali bez vođstva i razumevanja šta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problem, promene neće biti. Beli Amerikanci su izbegavali suočavanje sa ovim problemom, jer to je bila naša privilegija. To se takođe mora promeniti", rekao je Popovič za "The National".

Popović je bio veoma kritičan prema predsedniku Donaldu Trampu.

"To je neverovatno. Da je Tramp imao imalo mozga, čak i ako je to 99 odsto cinično, izašao bi i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega nije briga za zbližavanje. Čak ni sada. To je tako očajno. Sve je u njemu. Sve je u tome što lično njemu koristi. Nikad se ne radi o većem dobru", istakao je Popovič i dodao:

"Jasno je šta treba da se uradi. Treba nam predsednik koji će da izađe i kaže: 'Životi crnaca su važni'. Izgovorite samo ove tri reči (black lives matter prim. aut.). Ali on neće i ne može. Ne može jer mu je važnije da mobilizuje malu grupu sledbenika koji potvrđuju njegovo ljudilo. Ali, to je veće od Trampa. Sistem mora da se menja. Učiniću sve što mogu da pomognem, jer to rade lideri. Ali ništa ne može da nas stavi na pravi put, jer on nije lider."
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LEGENDARNI TRENER SE OKOMIO NA TRAMPA: Da je imao MOZGA izgovorio bi samo TRI REČI!

Izvor: Kurir, 02.Jun.2020

Legendarni američki košarkaški trener Greg Popovič prokomentarisao je proteste širom Sjedinjenih Država.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.