DOŽIVEO LAKŠI SRČANI UDAR: Žeravica u bolnici, oseća se dobro

Izvor: Kurir, 17.Feb.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOŽIVEO LAKŠI SRČANI UDAR: Žeravica u bolnici, oseća se dobro

Žeravica (85) trenutno živi u Saragosi gde je i doživeo srčani udar, a njega je u stanu pronašla supruga Zaga.

BEOGRAD - Legendarni košarkaški trener Ranko Žeravica doživeo je večeras lakši srčani udar i odmah je prebačen u bolnicu u Saragosi.

Žeravica (85) godinama sa suprugom Zagom godinama živi u Španiji. On je zbog srčanih tegoba odmah smešten u bolnicu u Saragosi, a prema poslednjim informacijama njegovo stanje je stabilno. Lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su obavili manju intervenciju, a više informacija biće poznato u sredu tokom dana.

"Pričao sam sa Zagom, Ranko se oseća dobro, nema potrebe da se diže bespotrebna tenzija. Čak je tražio i da mu se donese ajped da pročita najnovije vesti, ali španski lekari nisu dozvolili zbog elektronike, koja bi mogla da utiče na baj pasove", ispričao je za "Sport" Milorad Đurić, porodični prijatelj Žeravice.

Žeravica je pre pet godina imao infarkt, a uspešno ga je operisao doktor Boško Đukanović. Žeravica je trebalo da 25. februara da doputuje u Srbiju i da se dan kasnije pojavi na sceni Sava Centra na premijeri filma "Bićemo prvaci sveta", koji je posvećen osvajanju titule na SP 1970.

Žeravica je u karijeri trenirao Partizan, Barselonu, Pulu, Crvenu zvezdu, Saragosu, Desio, Napoli, Konservas, Split i Oniks, kao i reprezentaciju Jugoslavije.

On je sa Jugoslavijom osvojio zlatnu medalju na SP 1970. u Ljubljani, kao i na OI 1980. Jugoslaviju je vodio i do srebra na OI 1968, SP 1967, EP 1969. i 1971, odnosno bronze na Svetskom prvenstvu 1982. godine.

Paralelno sa radom na klupi nacionalnog tima imao je presudan uticaj na uspehe Partizana početkom 70-ih godina kada je selektirao tim predvođen Draganom Kićanovićem i Draženom Dalipagićem.

Prvi trener Crvene zvezde bio je 80-ih godina i rekorder je po broju pobeda sa 167 trijumfa na 272 utakmice, a od 2007. je član Kuće slavnih FIBA.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žeravica se bori za život, doživeo težak srčani udar!

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015

Legendarni trener Ranko Žeravica doživeo je večeras u svom stanu u Saragosi težak srčani udar i trenutno se bori za život, javlja Blic...Njega je supruga Zaga našla u stanu, odmah pozvala Hitnu pomoć i španski lekari se bore za njegov život. Pre pet godine imao je infarkt zbog čega ga je operisao...

Nastavak na Sportal.rs...

Ranko Žeravica doživeo srčani udar

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2015

Više informacija znaće se u sredu od 11.30..Nimalo dobro vesti stižu iz Španije. Legenda jugoslovenske košarke Ranko Žeravica pretrpeo je srčani udar i lekari se trenutno bore za njegov život...Kako prenosi Blic, Žeravicu je u stanju u Saragosi, gde trenutno živi, zatekla supruiga Zaga, koja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Žeravica doživeo težak srčani udar

Izvor: Večernje novosti, 17.Feb.2015

Legendarni košarkaški trener Ranko Žeravica doživeo je srčani udar u Saragosi, saznaje "Blic".Kako navodi portal beogradskog lista, Žeravicu je supruga Zaga našla u stanu, pozvala Hitnu pomoć i španski lekari se bore za njegov život. Žeravica, koji ima 85 godina, je i pre pet godina imao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.