Crno-bela mladost za prvu radost (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Okt.2010, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-bela mladost za prvu radost (FOTO)

Partizan MTS – Himki 72:68 (21:19, 15:18, 13:14, 23:15)
Pred krcatom dvoranom Pionir i 40. minuta podrške Grobara, Partizan MTS nije mogao da zakaže. Srpski šampion pobedio je u drugom kolu kola grupe A košarkaške Evrolige ruski Himki.
U većem delu meča vodila se rovovska borba, tako da nijedan tim nije uspeo da napravi osetniju razliku. Himki je u poslednju četvrtinu ušao sa +4, ali su crno-beli kao mnogo puta do sada završnicu odigrali sjajno. Čvrstom odbranom naterali su goste na greške, dok je u napadu dominirao Nejtan Džavai. Snažni australijski centar postigao je 15 poena, jedan manje imao je Oliver Lafajet, a veliki doprinos prvoj evroligaškoj pobedi dao je i iskusni Dušan Kecman sa 12 pogodaka. U ruskom timu, bolji od ostalih bili su Kit Lengford sa 19, Zoran Planinić sa 16, i Krešimir Lončar sa 13 poena.
PARTIZAN: Lafajet 14, Kecman 12, Klobučar 3, Jaramaz, Lučić 6, Milosavljević 8, Katić 4, Džavai 15, Mitrović, Božić 2, Bogdanović, Veseli 6, Đekić 2. Trener: Vlada Jovanović.
HIMKI: Logačev, Lengford 19, Fridzon 5, Eze 4, Lončar 13, Zajcev, Dmitriev, Savrasenko 2, Lopez 6, Panin, Monja 3, Kelati, Planinić 16. Trener: Serđo Skarijolo.

PRVA ČETVRTINA
Bolje je počeo Himki, trojkom Lengforda poveo 5:2, ali je istom merom uzvratio Milosavljević. Na prvom tajm-autu, rezultat je 10:10. Prvi utisak je da bi crno-beli mogli bolje u odbrani, dok slabu organizaciju u napadu uspevaju da nadoknade ofanzivnim skokom. Poenima sa linije slobodnih bacanja, svojim prvim na meču, Lafajet ponovo poravnava rezultat - 12:12. Već u 7. minutu, Lengford drugim pogotkom van linije 6,75 stiže do dvocifrenog učinka. Onda se dobro u reketu gostiju, dva puta za redom, snašao snažni Džavai, i ostavio Partizan u rezultatskom priključku. Odličnom odbranom, lake poene iz kontranapada postigao je Milosavljević za 21:19 na kraju prvog perioda.
DRUGA ČETVRTINA
Nisu iskoristili prvi napad crno-beli, Džavai je zatim bio dobar u odbrani, ali u nastavku akcije nije dobio upotrebljivu loptu. Prazne minute oba tima, prekida Krešimir Lončar, i donosi gostima izjednačenje. Grobari ne prestaju da bodre svoje ljubimce, i pokušavaju što više da „poremete” napade gostiju... Treću trojku postiže Raul Lopez, za+4  ruskog tima. Posle dobre asistencije Kecmana, u listu strelaca upisao...
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.