Član UO Prištine: Želimo u ABA ligu

Izvor: Beta, 13.Feb.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član UO Prištine: Želimo u ABA ligu

PRIŠTINA, 13. februara 2015. (Beta) - Košarka je na Kosovu izuzetno cenjen i voljen sport i želja je kosovskih klubova, pre svega najkvalitetnijeg tima - Prištine, da se takmiče u regionalnoj Jadranskoj ligi, izjavio je član uprave Košarkaškog kluba Priština i funkcioner Košarkaškog saveza Kosova Veton Kajtazi.

"Igramo u Balkan ligi već dve godine, a prošle smo igrali i fajnal-for, što je ogroman uspeh za >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nas. Mi bismo želeli da igramo Jadransku ligu, ali momentalno nemamo kvalitet. Tokom ovih godina, jureći rezultate zapostavili smo rad sa mladima i sada momentalno nemamo sopstvenu bazu igrača", rekao je Kajtazi agenciji Beta.

Kajtazi je naveo da su na Kosovo došla dva američka trenera, kako bi radili sa mladim igračima i dodao da postoji velika želja da se uspostavi saradnja sa Srbijom na tom polju, jer prema njegovim rečima "Srbija je najkvalitetnija u regionu".

"Jedan od glavih problema sa kojim se suočavamo je baš taj - rad sa mladima... Tu nedostaju jake utakmice, ne možemo da stičemo iskustvo i dobijamo na kvalitetu. Pored toga imamo problema sa lošom infrastrukturom, manjkom stručnog kadra i još mnogo toga. Radimo na rešavanju svega i verujemo da ćemo uspeti u svemu, samo da imamo dobar pristup", rekao je Kajtazi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.