Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 00:07

Cirkus od poluvremena u Blaugrani, Mirotić na jubileju do dabl-dabla, Vildozi stradalo koleno

Barselona savladala Baskoniju posle ludih 20 minuta košarke

Svašta smo ove sezone mogli da vidimo u evropskoj košarci i najjačem klupskom takmičenju, valjda kao posledicu goruće pandemije i svega što se dešava u Evropi i svetu, ali ono što su večeras priredili Barselona i Baskonija u Blaugrani je bilo potpuno šizofreno. Gosti iz Vitorije su u prvoj četvrtini ubacili samo četiri poena i Barsa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je posle deset minuta imala 25:4 u rukama, da bi se onda uloge okrenule u nastavku. Tim Šarunasa Jasikevičijusa dao je samo osam poena, Baskonija uzvratila sa 22, pa smo pomalo neočekivano opet imali živu utakmicu.

Na kraju je Barselona ipak dobila španski derbi i reprizu finala ACB lige rezultatom 71:57 (25:4, 8:22, 17:19, 21:12) čime se učvrstila i potpuno osamostalila na vrhu tabele, sa dve recke više u odnosu na moskovski CSKA koji je u četvfrtak pretrpeo pravu katastrofu od Efesa u Istanbulu... Barsa je ovim trijumfom prekinula rivalu i seriju od pet evropskih recki i ostavila ga van Top 8 zone.

Utakmicu je obeležio Nikola Mirotić koji je na jubilarnoj 100. utakmici u Evroligi upisao dabl-dabl sa 18 poena (6/10 iz igre, 2/3 za tri), 10 skokova (tri u napadu), te po jednu asistenciju i ukradenu loptu za indeks 26. I ne samo to, bio je i presudni faktor utakmice s nekim važnim poenima u završnici. Kori Higins ga je ispratio sa 13 poena, četiri po četiri završna dodavanja i izgubljena poseda, dok je Nik Kalates na sedam poena imao i četiri asistencije. Kod gostiju 12 poena Jusufe Fala i 11 Rokasa Gijedraitisa.

Baskoniju će mnogo više od poraza boleti povreda Luke Vildoze, kome je stradalo koleno u trećoj četvrtini. Nije to izgledalo nimalo dobro, ali tek će specijalisti reći kolika ga pauza čeka...

Posle haotičnih 20 minuta, Baskonija je mnogo bolje otvorila drugo poluvreme i serijom 7:0 preko trojice najistaknutijih igrača Henrija, Fala i Gijedraitisa stigla u ravan s protivnikom (40:40) na polovini deonice. Upravo posle Gijedraitisove trojke stiglo je vreme za televizijski tajm-aut koji je savršeno prijao domaćinu. Posle kraćeg predaha Mirotić je izvukao prekršaj Fala na šutu za tri poena, da bi i sledeći napad završio posle ofanzivnog skoka, a Dejvis kompletirao isti niz poena kao Baskonija nekoliko minuta ranije.

Pokušavala je Baskonija da se uhvati u koštac i vrati rezultatsku neizvesnost, ali je Barsa imala mnogo više snage. Sve do rezultata 59:54 na četiri minuta do isteka vremena teorija je bila na strani gostiju, ali kada su Higins i Mirotić vezali trojke razlika je za manje od minuta skočila na 11 poena. Bilo je to sasvim dovoljno da se iskontroliše protivnik overi pobeda.

EVROLIGA – 28. KOLO

Četvrtak:

Zenit – Real Madrid 71:75

/Pengos 14 – Tavares 16/

Anadolu Efes – CSKA 100:70

/Micić 21 – Šengelija 14/

Makabi - Valensija 84:72

/Dorsi 17 - Labejri 18/

Bajern - Panatinaikos 76:71

/Boldvin 27 - Hezonja 14/

Petak:

Himki – Alba 81:100

/Miki 29 - Erikson 36/

Žalgiris – Olimpija 64:69

/Grigonis 17 – Šilds 23/

Olimpijakos - Crvena zvezda

Asvel - Fenerbahče 86:90

/Lajti 15 - De Kolo 24/

Barselona - Baskonija 71:57

/Mirotić 18 - 12 Fal/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.