Cirbes, Luvavu i Dragičević u prvoj petorci ABA lige

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirbes, Luvavu i Dragičević u prvoj petorci ABA lige

Prvi tim ligaškog dela Jadranske košarkaške lige čine dvojac Cedevite, Džejkob Pulen i Miro Bilan, zatim centar Crvene zvezde Maik Cirbes, bek Mega Leksa Timote Luvavu i krilo Budućnosti Tadija Dragićević.
Prvi tim lige izabran je glasovima trenera, navijača i komisije lige. Najveći procenat kombinovanih glasova dobio je Dragićević, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je osvojio 12,4 odsto glasova. Za njime slede Luvavu (10,7), Bilan (9,4), Cirbes (8,2) i Pulen (7,3).

Posle idu Edo Murić iz Partizana (6,1 odsto glasova), Omar Kuk iz Budućnosti (5,7), dvojac iz Zvezde Kvinsi Miler (5,2) i Stefan Jović (4,9), kao i Nikola Ivanović iz Mege (3,1).
Dragićević je dobio i najviše glasova trenera u ligi. Posle njega je bio Luvavu, a treće mesto podelili su Bilan i Pulen.
Za idealni tim glasao je ukupno 6.781 navijač tokom 11 dana, a njihov favorit bio je Cirbes, koga su sledili Miler, Jović i Luvavu.
Idealni tim izabran je tako što su glasovi trenera vredeli 60 odsto, navijača 30 odsto, a komisije 10 odsto.
Ranije je za najkorisnijeg igrača (MVP) ligaškog dela takmičenja izabran Bilan.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji među najboljima

Izvor: TV Arena Sport, 11.Mar.2016

Prvi tim ABA lige izabran je glasovima trenera, navijača i komisije lige. Najveći procenat kombinovanih glasova dobio je Dragićević, koji je osvojio 12,4 odsto glasova...Dragićević je jedan od najzaslužnijih za prvo mesto Budućnosti posle ligaškog dela takmičenja, a ujedno je jedini Srbin koji...

Nastavak na TV Arena Sport...

Bilan: Menjao bih ovo priznanje da budem MVP finala

Izvor: Beta, 11.Mar.2016

Najkorisniji igrač (MVP) ligaškog dela Jadranske lige Miro Bilan rekao je danas da mu to priznanje znači, ali da bi ga odmah zamenio da bude MVP finala, jer bi to značilo da je njegova Cedevita osvojila šampionsku titulu."Znači mi mnogo MVP priznanje. To mi je prvo veće individualno priznanje,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.