Čestitke košarkašima iz Istanbula

Izvor: Politika, 24.Sep.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke košarkašima iz Istanbula

Obradović: Naše srebro, ima zlatan sjaj. – Ivković: Savez mora da ojača , a imena Đorđevića, Bodiroge i Tarlaća su garant za to

Od našeg specijalnog izveštača

Istanbul – Najkvalitetniji evropski turnir uoči nove sezone – Glorija kup – protiče u znaku srpske košarke.

Dva najveća turska kluba Fenerbahče Ulker i Anadolu Efes vode dvojica naših stručnjaka, Željko Obradović i Dušan Ivković, jedan od šest učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Crvena zvezda, a ukupno sedam naših reprezentativaca koji su nedavno u Madridu osvojili svetsko srebro mogu da se vide u Ulkerovoj areni: Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović (Fenerbahče Ulker), Nenad Krstić (Anadolu Efes), Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Unikaha), Nikola Kalinić i Stefan Jović (Crvena zvezda).

Bila je ovo prilika da se čuje i šta o uspehu naše reprezentacije misle nekadašnji selektori Željko Obradović (Fenerbahče) i Dušan Ivković (Efes).

– Srebrna medalja ima zlatan sjaj, ma koliko to zvučalo kao fraza – kazao je Obradović, koji će u novoj sezoni braniti titulu prvaka Turske:

– Čestitam KS Srbije, selektoru Đorđeviću, njegovom stručnom štabu i, naravno, igračima. Sa željom da se nastavi ovako i da se sa velikih takmičenja stalno vraćamo s medaljama.

Ivković, koji je od letos trener Efesa, istakao je da je ovo prilika da se srpska košarka dobro organizuje na duge staze:

– Svi smo oduševljeni. Ja na ovaj uspeh gledam i malo drugačije. Napravljen je veliki rezultat, ali sada treba učiniti sve da se obezbedi kontinuitet dobrih rezultata. Savez mora organizaciono da ojača, jer imao je mnogo problema sa finansijama. Savez bi trebalo da ispliva, ne samo uz Sašu Đorđevića, već mislim tu i na generaciju naših asova i legendi koji imaju ogroman autoritet i velike su ličnosti, kao što su Bodiroga i Tarlać. Da me neko ne shvati pogrešno, ne želim da umanjim učinak predsednika Saveza Dragana Đilasa. On se pojavio u najtežem trenutku, mnogo je radio i uradio, ali ja to gledam drugačije... Smatram da moramo da se podignemo i organizaciono, da u takvom ambijentu obezbedimo kontinuitet dobrih rezultata i da se nađemo na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Želeo bih da čestitam sada javno, jer pre nisam imao priliku za to, selektoru Đorđeviću i igračima.

Aleksandar Miletić

objavljeno: 24/09/2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.