Čas košarke Marine Maljković – Fener sa +39 osvojio Evroligu

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 21:43

Čas košarke Marine Maljković – Fener sa +39 osvojio Evroligu

Košarkašice Fenerbahčea, koje sa klupe predvodi Marina Maljković, osvojile su Evroligu.

Fener je u finalu deklasirao Mersin rezultatom 99:60 i tako po prvi put stigao do trofeja u elitnom takmičenju.

Ovaj tim je to uspeo iz petog pokušaja, pošto je u prethodna četiri navrata (2013, 2014, 2017, 2022) ostajao praznih ruku.

Za nove šampionke starog kontinenta nastupaju srpske košarkašice Mina Đorđević i Ivana Raca, dok za Mersin igra Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvendakić.

Raca je za minut i po jednom asistirala, Đorđevićeva je za oko pet minuta na parketu zabeležila jedan skok, dok je Crvendakićeva za 26 minuta imala 10 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Najefikasnija u redovima Fenera bila je Stjuart sa 35 poena i šest skokova, Mekbrajd je dodala 16, a Sabali 11 poena.

Kod Mersina, pored Crvendakićeve, po 10 su postigle Vilijams, Kornelijus i Ataš.

Pobeda Fenerbahčea ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje, a naročito ubedljiv bio je u drugoj četvrtini, koju je rešio u svoju korist sa 28:7.

Fener jeste bio favorit uoči ovog duela, ali trijumf sa ovolikom razlikom je svakako iznenađenje.

Inače, Marina Maljković je tako stigla do još jednog velikog trofeja u svojoj karijeri. Podsetimo, ima dva evropska zlata (2015, 2021), evropsku bronzu (2019) i bronzu na Olimpijskim igrama (2016), dok je na klupskom nivou osvojila Evrokup sa Galatasarajem 2018. godine.

Fenerbahče u klupskoj istoriji sada ima po jednu Evroligu u obe konkurencije, a oba istorijska trofeja su im doneli srpski treneri, Željko Obradović sa košarkašima 2017, a sada Marina Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.