“Čajna taun” u Kovilovu

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Čajna taun” u Kovilovu

Na borčanskoj strani mosta Zemun-Borča, u naselju Kovilovo, u protekla dva meseca nikao je pravi mali “Čajna taun”.

Prostire se na skoro 4.000 kvadratnih metara, a njegovi stanovnici su inžinjeri i radnici koji će u naredne tri godine raditi na izgradnji ovog mosta preko Dunava i njegovih prostupnih puteva.

Samo glavna zgrada, u kojoj se nalaze kancelarije, ima dva sprata smeštenih na oko 800 kvadrata. Osim nje, čitav kompleks ima još šest zgrada, u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koga se nalaze i kantina, prostorije za odmor, gledanje televizije, košarkaški teren...

Trenutno, sve te objekte koristi nešto više od 70 kineskih stručnjaka i radnika. Kako su objasnili, kompleks se pravi za oko 220 ljudi, koliko će ih biti u kampu u jeku građevinskih radova na mostu.

U ovom trenutku, sa borčanske strane mosta trenutno se radi na ispitivanju šipova koji će biti kasnije postavljeni kao nosači glavnog raspona mosta, a postavlja se i pomoćni most. On će ići tik pored trase budućeg mosta, i služi da se veliki broj radova obavi sa ili uz pomoć njega. Uskoro će još jedan, manji, pomoćni most početi da se montira i sa zemunske strane.

Most preko Dunava, koji će spojiti beogradska naselja Zemun i Borču, dug je 1.482 metra, dok je dužina pristupnih puteva 21 kilometar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počeli pripremni radovi na izgradnji mosta Zemun-Borča

Izvor: Studio B, 05.Okt.2011

Na severnoj strani Dunava o počela je izgradnja 800 metara dugog pomoćnog mosta sa koga će kineski radnici već u januaru ući u reku da bi postavljali stubove glavnog raspona mosta Zemun-Borča. ..S borčanske strane oko 100 radnika trenutno buši rupe u zemljištu da bi ispitali opterećenje koje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.