CRNO KOŠARKAŠKO LETO Rezultati od kojih moraju da crvene obrazi

Izvor: 011vodič.com, 11.Sep.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNO KOŠARKAŠKO LETO Rezultati od kojih moraju da crvene obrazi

Mnogi ljubitelji košarke su sa velikim entuzijazmom dočekali leto 2019. godine. Razlog je jednostavan, euforija da nas čekaju niz medalja osvojenih na svim košarkaškim takmičenjim u svim mogućim uzrastima. Naravno uz vrhunac u Kini na Mundobasketu. Ne samo da nismo dočekali medalje, nego je doživljen pravi fijaskom na svim mogućim nivoima. Naravno, govorimo o muškoj košarci pošto su se košarkašice okitile bronzom na Evrobasketu u Beogradu.
Kvota u MaxBetu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na trijumf Sjedinjenih Američkih Država protiv Francuske je 1.35.
Da se vratimo na temu, ovo leto će biti upisano najcrnjim mogućim slovima u istoriji srpske košarke. Ne pamti se kada smo imali ovako loše lete, sasvim sigurno od kako se takmičimo pod imenom Srbija nije bilo gore. Možda su seniori imali kikseve poput 2006. godine i 2007. ali u tom periodu je blistala generacija rođena 1987. godine. Redom smo osvjali sve u mlađim kategorijama.
Ove godine dočekali smo katastrofu. Bilans je nula medalja u svim kategorijama. Ne samo da je bilans nula, nego niko nije došao ni blizu borbe za medalje.
Idemo redom po uzrastu.
Igrači do 16 godina zauzeli su sedmo mesto na Evropskom prvenstvu. Godinu dana stariji momci su bili 10. na Svetskom prvenstvu. Potom dolaze juniori do 19 godina koji su bili sedmi na Svetskom prvenstu. Onda sledi pravi fijasko, mlada selekcija do 20 godina zauzima 15. mesto na Evrobasketi i ispada iz košarkaške A divizije.
Za kraj ono najteže. Seniori se okupljaju u Beogradu, pravi se nezapamćenja euforija jer smo doveli fantastičnu ekipu. Mundobasket počinje kao iz snova, gazimo sve protivnike ogromnom razlikom, a onda dva surova šamara. Prvo od Španije, a potom i od Argentine za ispadanje u četvrtfinalu. Preostaje nam samo eventualna borba za direktan plasman na Olimpijske igre!
Da je potrebno ozbiljno analizirati rad saveza je jasno svima. Utvrditi koji su razlozi katastrofalnih rezultata na svim nivoima i pokušati vratiti se na put pobeda. U suprotnom, crno nam se piše u budućnosti!

The post CRNO KOŠARKAŠKO LETO Rezultati od kojih moraju da crvene obrazi appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Gde su greške tu su i grešnici, ali naš su

Izvor: 011vodič.com, 11.Sep.2019

Sa našim košarkašima je kao sa onom kletvom, valjda beše jevrejska: Dabogda imao pa nemao….Kad imaš navikneš da imaš pa kad nemaš sve izgleda katastrofa. Mi smo navikli na medalje, makar i srebrne, pa je muka kad si daleko od njih.. Kvota u MaxBetu na trijumf Sjedinjenih Američkih Država...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.