Budućnot se prošetala kroz Draženov Dom, Cedevita zgazila Igokeu

Izvor: Press, 18.Jan.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnot se prošetala kroz Draženov Dom, Cedevita zgazila Igokeu

Blistave partije gostiju, Cibona i Igokea će želeti da što pre zaborave nedelju...
Cedevita je odigrala sjajnu partiju u Laktašima i konačno prekinula niz utakmica na kojima je igrala, blago rečeno, lošu košarku. Još jedan kandidat za titulu u Jadranskoj ligi, Budućnost Voli, pregazio je protivnika, ovog puta je nastradala velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Cibona i to u sred Zagreba.

Budućnost je od samog početka stavila do znanja i košarkašima Cibone i navijačima zagrebačkog kluba ko je glavni na terenu. Tandem Šehović – Dašić je rešetao koš domaće ekipe, koja nije uspela da odbrani ništa, pa je već na poluvremenu bilo 10 razlike za crnogorce – 30:40.

Do kraja je prednost samo porasla, a trener Budućnosti, Igor Jovović, imao je prostora i da odmori ključne igrače pa je su samo Kuk i Šehović igrali duže od 30 minuta. Budućnost je šutirala fenomenalno za tri poena (13-28) što je i bio ključ ubedljive pobede. Cibosi odavno nisu ovako razbijeni u Draženovom domu, a na kraju je rezultat iznosio 67:84.

Cedevita je spasila obraz hrvatske košarke i učinila da se zaboravi tragična partija Cibone. Ekipa Jasmina repeše je održala lekciju iz košarke domaćoj Igokei, koja je uspela samo u nameri da spreči Zagrepčane da dođu do 30 poena razlike, na semaforu je po završetku utakmice stajalo, za domaći tim poražavajućih 57:86.

Babić je ubacio 17 poena, Miro Bilan 12, a niko nije igrao duže od 25 minuta, koliko je na terenu proveo iskusni Roko Leni Ukić koji je majstorski kontrolisao utakmicu i završio je sa osam asistencija. Ipak, već pomenuti Bilan je svakako bio najbolji igrač utakmice sa indeksom 24 (12p, 5sk, 6as, 2bl).

Cedevita je tako zadržala prednost od jedne pobede u odnosu na Partizan u toj borbi za treću poziciju koja će biti vredna jer će trećeplasirani u polufinalu na Budućnost (po svemu sudeći), a četvrti na tabeli će morati da snage odmeri sa prvim favoritom za osvajanje, Crvenom zvezdom.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.