Boža Maljković: Cedevita bez kompleksa

Izvor: Mondo, 20.Sep.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boža Maljković: Cedevita bez kompleksa

"Želim da moj tim igra bez kompleksa, sa uverenjem da može da dobije svakoga", izjavio Boža Maljković najavljujući novu sezonu za Cedevitu.

Iskusni srpski stručnjak Božidar Maljković ponovo je u hrvatskoj košarci. Sa klupe će u narednoj sezoni predvoditi zagrebačku Cedevitu, koja, prema mnogim ocenama i mišljenjima, ima najveći budžet u regionu.

Cedevita će igrati na nekoliko frontova, a prvi put će nastupiti u Evroligi. U nedelju je čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << borba sa Cibonom u Superkupu, odnosno trofeju koji nosi ime Dražena Petrovića.

Posle rada u slovenačkoj reprezentaciji, Maljković se okrenuo izazovu zvani Cedevita. Obećava da će se njegov tim boriti za svaku loptu i da neće zazirati ni od jednog protivnika. Pa ni od onih u Evroligi, koji imaju mnogo veće budžete i jače timove.

"Cedevita na evropskom nivou ima mali budžet. To je kao da dođete na pijacu 10 sati uveče i kad je već sve najbolje kupljeno, vi treba da uzmete najbolje od onoga što je ostalo. To smo i uradili, ali da me pitate da li su mi želje ispunjene rekao bih da nisu. Imali smo i drugih želja, ali takva je sudbina svih klubova našeg kalibra", rekao je Maljković novinarima u Zagrebu o timu koji ima.

Zagrebački klub će u Evroligi biti u izuzetno jakoj grupi sa Efesom, Kaha Laboral, Armanijem iz Milana, Olimpijakosom i Žalgirisom.

"U grupi smo sa najkvalitetnijim klubovima, koji imaju deset puta veće budžete od nas. Ja želim samo da moj tim igra bez kompleksa, da pre početka utakmice veruje da može da dobije svakoga. Tu psihologiju i taj mentalni stav želim i u Jadranskoj ligi", rekao je Maljković.

On je dodao da sa upravom kluba nije razgovarao o ciljevima, ali da se oni podrazumevaju i dodao da veruje da, uprkos teškoj grupi u Evroligi, "nikome neće biti lako da dobije Cedevitu".

Iako se u medijima piše i priča da je Ceevita daleko najbolgatiji klub u regionu, Maljković kaže da to nije baš tako.

"Ne mislim da je onako kako se govori - pravi se fama. Mislim da će bar tri kluba imati isti budžet kao i mi ili možda potrošiti i više. Verovatno se tom pričom o tome kako najviše trošimo želi da se napravi pritisak na nas i da bismo s obzirom na takav budžet trebalo da budemo prvaci sveta, ali nije baš tako", rekao je Maljković.

Cedevita se ozbiljno pojačala pred nastupajuću sezonu. Osim starosedelaca (Marino Baždarić, Marko Car i Miro Bilan), sada su u timu i: Predrag Šuput, Luka Babić, Goran Suton, Brajsi Rajt, Lukša Andrić, Marko Tomas, Markes Grin, Mikael Želabal i Kurtis Stinson.

Cedevita je prošle sezone osvojila hrvatski kup, igrala je u finalu hrvatskog prvenstva i regionalne lige i plasirala se u Evroligu.

Nova sezona u ABA ligi startuje 29. septembra, dok takmičenje u Evroligi počinje 11. oktobra.

(MONDO - foto: KK Cedevita)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Maljković: Bar tri kluba će imati isti budžet kao Cedevita

Izvor: Sportal.rs, 21.Sep.2012, 12:58

Srpski stručnjak Božidar Maljković dobio je interesantnu ponudu Cedevite i od ovog leta predvodiće zagrebačku ekipu u regionalnom šampionatu, ali i Evroligi.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.