Bomba u Podgorici - Duško Ivanović u Budućnosti!?

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba u Podgorici - Duško Ivanović u Budućnosti!?

Trofejni košarkaški stručnjak Duško Ivanović blizu potpisivanja ugovora sa podgoričkom Budućnosti, pišu podgorički mediji.

Foto: MN Press

Duško Ivanović se, pišu podgorički mediji, načelno dogovorio sa upravom Budućnosti i posle 28 godina, vrlo verovatno, vratiće se u ovaj klub.

Prema saznanjima "Vijesti", dogovor je praktično postignut, a uskoro će biti i obelodanjen.

Drugi podgorički list "Pobjeda", takođe piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o Ivanoviću kao "prvom piku", ali opreznije. Naime, prema sazanjima ovog lista u "igri" su bila tri imena - Duško Vujošević, Miroslav "Muta" Nikolić i Ivanović.

Prema informacijama "Pobjede", Vujošević je odbio ponudu Budućnosti, pa je u statusu najpoželjnijeg šefa struke crnogorskog prvaka ostao usamljen Duško Ivanović koji je nedavno završio saradnju sa košarkaškim savezom BiH gde je imao poslednji angažman kao selektor.

Kada je reč o potencijalnom dolasku Ivanovića, glavni problem je u njegovoj ceni jer klupski angažman zahteva mnogo više od onog u reprezentaciji. Iako je, bez dileme, najpoželjniji stručnjak za kormilo Budućnosti, kao možda i najveća igračka legenda kluba, pitanje je da li rukovodstvo crnogorskog prvaka ima na raspolaganju toliko sredstava za angažovanje bivšeg trenera Panatanaikosa, Barselone i Taukeramike.

Taj bi potez i investicija, izvesno, podrazumevala napad na titulu ABA lige i plasman u Evroligu, što bi zahtijevalo i igračka pojačanja... A to je dodatni ceh za klub koji je letos sačekao da prođe prvi talas "kupovine" na igračkoj berzi kada su cene najveće, navodi list.

Ivanović je dres Budućnosti nosio od 1980, kada je u tadašnji Titograd došao kao talentovani košarkaš bjelopoljskog Jedinstva, do 1987. godine. Tada je otišao u splitsku Jugoplastiku.

Sa Splićanima je osvojio dve titule evropskog šampiona (1989, 1990), pa nastupao za Đironu u dva navrata, Limož... Igračku karijeru završio je 1994. u švajcarskom Friburgu, u kojem je započeo bavljenje trenerskim pozivom.

Vodio je švajcarsku reprezentaciju, Limož, Taukeramiku u dva mandata, Barselonu i Panatanaikos, sa kojim se rastao početkom maja. Od početka 2014. bio je na klupi je reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa kojom je na Evropskom prvenstvu zauzeo pretposlednje mesto, dobrim delom i zbog otkaza najboljih igrača (Teletovića, Nurkića i Đedovića)...

U trofejnoj kolekciji ima tri švajcarske titule i dva Kupa, osvojeno francusko prvenstvo i Kup, dva španska šampionata i pet pehara Kupa kralja, kao i grčki Kup. Sa Taukeramikom dva puta se našao u finalu Evrolige - 2001. godine baskijski klub je poražen od Kindera iz Bolonje, a četiri godine kasnije bolji je bio Makabi.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.