Bogdanović: Nemamo ponos i krv i zbog toga nas je Rusija pregazila

Izvor: RTS, 11.Sep.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Nemamo ponos i krv i zbog toga nas je Rusija pregazila

Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović rekao je da ga je sramota zbog poraza od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva, pošto njegova ekipa nije imala želju i pre svega "ponos i krv" da odigra dobro.
"Nismo imali volju ni želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul, to dovoljno govori o nama", rekao je Bogdanović posle utakmice.

Hrvatska nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je u Istanbulu izgubila od Rusije sa 101:78.
Bogdanović nije mogao da objasni zbog čega je ekipa pretrpela takav poraz.
"Pitam se iz godine u godinu, iz dana u dan. Svako leto dolazim u reprezentaciju sa nadom da ćemo to promeniti. Vi novinari nas dižete više nego što treba, pravite od nas igrače koji nismo. Očigledno da nemamo kvalitet, sramota me je to da kažem, ali to je, nažalost, tako", naveo je on.
Košarkaš Indijane rekao je da misli da ekipa nije bila pod pritiskom jer ima dovoljno iskustva.
"Svi smo odigrali mnogo ovakvih utakmica, manje-više skoro svaku smo izgubili. Ne verujem da je tu bilo pritiska, to može kada promašite šut pa vam se 'skrati' ruka, ali ne može kad se ne daje 100 odsto, a mi to nismo uradili. U svlačionici razgovaramo, spuštamo euforiju, ne znam šta se dogodilo. Sramota me je da stojim pred kamerama i da delim pamet, kad su ostali igrači u svlačionici", rekao je on.
Bogdanović je rekao da se potresao zbog poraza, da ne zna šta da misli, ali da se svakog leta uoči dolaska u državni tim nada najboljem. On je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena.
"Nisam samokritičan, glupo bi bilo pričati o samokritici kada odigram ovakvu utakmicu. Da smo svi bili samokritični ne bi se ovako završilo. Bez reči sam. Užas. Rusija nas je pregazila, više nego onomad Češka. Ovaj poraz je mnogo gori jer je javnost ove godine od nas više očekivala", naveo je Bogdanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Pravite od nas igrače koji nismo, nemamo ponosa..."

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2017

Bek reprezentacije Hrvatske Bojan Bogdanović nije mogao i želeo da ćuti posle još jednog bolnog poraza i eliminacije sa Evrobasketa...Rusija je savladala tim Ace Petrovića i srušila snove da prvi put posle 22 godine može sa kontinentalnog prvenstva da se vrati sa medaljom..."Dogodilo se da nemamo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.