Blejk ispalio raketu

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Okt.2010, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blejk ispalio raketu

Na startu 65. šampionata najjače košarkaške lige sveta (NBA) su odigrane tri utakmice, uz stopostotan učinak domaćina:
L.A. Lejkers - Hjuston Rokits 112:110
Boston Seltiks - Majami Hit 88:80

Portland Trejl Blejzers - Finiks Sans 106:92.
Pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << aktuelnom prvaku NBA lige doneo je Stiv Blejk „trojkom” 19 sekundi pre kraja susreta. Prethodno, Lejkersi su imali velikih problema protiv Hjustona koji je u jednom trenutku imao prednost i od 15 poena.
Hjuston je, čak, imao dve prilike za produžetak u poslednje tri sekunde, ali su i Luis Skola i Aron Bruks promašili šuteve za izjednačenje. Skola i Bruks su do tada bili nerešiva enigma za odbranu „jezeraša” prošto je prvi, uz 18 koševa imao i 16 skokova, dok je Bruks utakmicu završio sa 24 poena i devet asistencija.
U pobednickom timu, po običaju, izdvojili su se Kobi Brajant i Pau Gasol. Španski reprezentativac je sa 29 koševa bio najefikasniji akter meča, dok je Brajant ubacio samo dva poena manje.
Derbi večeri, ujedno i Istočne konferencije, pripao je Bostonu. Izuzetno pojačani Majami nije izdržao pritisak domaćina koje je predvodio Pol Pirs sa 19 koševa, od čega je 11 ubacio u poslednjoj deonici.
Poen više postigao je Rej Alen, a veliki udeo u pobedi imao je Režon Rondo sa čak 17 asistencija. U poraženom Majamiju odskočila je prva zvezda letošnjeg prelaznog roka Lebron Džejms sa 31 košem.
Najzad, pobedu kao domaćin ostvario je i Portland kojeg je predvodio Brendon Roj sa 24 poena. Efikasniji od njega bio je samo plejmejker Finiksa Stiv Neš sa 26 koševa, koji je imao čak devet izgubljenih lopti, što nije karakteristično za ovog sjajnog Kanađanina.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.