Blat: Čast je igrati u Beogradu

Izvor: RTS, 27.Nov.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blat: Čast je igrati u Beogradu

Uoči meča Zvezde i Makabija strateg "ponosa Izraela" David Blat ocenio je igranje u Beogradu kao veliki izazov - navijači su brojni, bučni i razumeju košarku. "Radujem se meču jer to je ono što želite da doživite kroz karijeru", rekao je Blat.

Crveno-beli u sedmom kolu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja u četvrtak dočekuju izraelski Makabi. Beogradski hram košarke zauzima značajno mesto u istoriji slavnog kluba iz Tel Aviva s obzirom da je Makabi svoju prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << titulu prvaka Evrope osvojio 1977. godine upravo u Pioniru pobedom nad Varezeom.

Trenes "ponosa Izraela" David Blat rekao je da ekipa spremna dočekuje okršaj sa "crveno-belima".

"Vredno smo trenirali posle meča sa Elijatom, dva dana intenzivnog treninga, a pobeda nam je pomogla da se dodatno smirimo i sada u pravom raspoloženju putujemo u Beograd" kazao je strateg Makabija.

Iskustva koja je stekao na pomenutim gostovanjima Partizanu preneo je u svojoj izjavi pred put u Beograd u kojoj je objasnio težinu igranja u prestonici Srbije ali i draži gostovanja.

"Igranje u Srbiji uvek je teško i predstavlja veliki izazov - navijači su brojni, bučni i razumeju košarku. Uprkos tome što je teško gostovanje, radujem se tim mečevima jer to je ono što želite da doživite kroz karijeru. U Srbiji košarka ima tradiciju, a ljudi je strastveno prate" objasnio je Blat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.