Bjelica direktno sa Kranjske Gore: Željan sam treninga sa ekipom, jedva čekam da uđem u pogon!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica direktno sa Kranjske Gore: Željan sam treninga sa ekipom, jedva čekam da uđem u pogon!

"Ovde je zaista super. Kada smo Marko (Kešelj prim. aut.) i ja stigli svi su 'kukali' kako je previše vruće. Sada je malo hladnjikavo i pada kišica, pa se svi bolje osećamo", rekao je srpski reprezentativac

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA SA KRANJSKE GORE)

Jedanaest sati i četiri minuta. Toliko je trajalo putešestvije srpskih novinara na putu ka velelepnoj Kranjskoj Gori, gde su smešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << košarkaški reprezentativci Srbije. Posle polaska tačno u šest časova ujutru sa velikog parkinga dvorane Pionir, novinarska ekspedicija prijavila je svoj boravak u prelepom hotelu Ramada nešto posle sedamnaest časova.

Umesto putovanja koje je trebalo da traje tek nešto više od šest sati, autobus kompanije Lasta "uhvatio" se u saobraćajni haos na "auto cesti" kroz Hrvatsku i Sloveniju, a na sve to na pasošku proveru na granicama čekalo se i po sat i više vremena. Ipak, posle svih pustolovina u međuprostoru između Beograda i Kranjske Gore novinarska ekipa iz Srbije uspela je da dokopa dvorane Vitranc oko 20.30, taman u trenutku kada su puleni Aleksandra Đorđevića završili popodnevni trening.

Prvi je pred stare poznanike izašao novi košarkaš Minesote Timbervulvs, Nemanja Bjelica, koji je istakao da je željan treninga.

"Odradili smo prvi deo priprema veoma dobro. Doduše, ja sam malo zakasnio, zbog angažmana sa Minesotom. Krenuo sam da treniram u posebnom režimu zbog pravila NBA lige, ali jedva čekam da se priključim ekipi. Praktično već od nedelje mogu da počnem da treniram sa timom", rekao je Bjelica, a potom i izneo svoje mišljenje po pitanju toga da li će nastupiti u prvoj pripremnoj utakmici, koju će Srbija u nedelju odigrati sa Mađarskom (19.30).

"Ne znam još tačno ništa, ali mislim da će me selektor odmoriti u toj prvoj utakmici. Što se mene tiče, trenirao sam, nije da nisam radio ništa tokom prethodnog perioda i spreman sam".



Orlovi su se praktično vratili u svoju bazu tokom Evropskog prvenstva 2013. godine, tako da im je ambijent Kranjske Gore u potpunosti poznat.

"Ovde je zaista super. Kada smo Marko (Kešelj prim. aut.) i ja stigli svi su 'kukali' kako je previše vruće. Sada je malo hladnjikavo i pada kišica, pa se svi bolje osećamo".

Da dvorana na Kopaoniku nije pod rekonstrukcijom, srpski reprezentativci bi bazični deo priprema odradili upravo na najlepšoj srpskoj planini. Ali, stekao se utisak da im ništa ne fali i na Kranjskoj Gori.

"Ovde je dosta mirnije, to nam je jako bitno, posebno jer treba da uđemo u ritam, pa nam je najvažnije da imamo svoj mir. Imao sam jedan problem do sada, pošto sam jako željan treninga, jer smo ranije završili sezonu, ali od nedelje sam u punom pogonu i uz ekipu".

(FOTO: MOZZART Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.