Bilaps i Adelman fascinirani Jokićem: Jedan od najboljih koji je igrao ovu igru VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 15:17

Bilaps i Adelman fascinirani Jokićem: Jedan od najboljih koji je igrao ovu igru VIDEO

Iza Nikole Jokića je još jedna utakmica na osnovu koje je svet mogao da vidi o kakvom se košarkaškom unikatu radi.

Srpski centar je u statističke kolone protiv Portlanda upisao 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija.

Ponovo je bio centralna tema u američkim medijima.

O Jokiću su biranim rečima govorili nekadašnji košarkaš i trener Portlanda Rik Adelman (77) i aktuelni trener Trejlblejzersa Čonsi Bilaps (47).

Još u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toku meča, kada su Nagetsi već stekli dvocifrenu prednost, komentator meča je obavio mini-intervju sa Adelmanom i obojica su konstatovali ono što je svima odavno jasno - da se igrač poput Nikole nikada nije pojavio na NBA terenima.

"Da, on je poseban...Uživam dok ga gledam. Način na koji igra, na koji dodaje loptu. Nikada nisam video da neki igrač dodaje loptu na način na koji on to radi - nebitno da li je u pitanju centar, bek, plejmejker, krilo. Jednostavno ej neverovatan. Čini da igra bude toliko jednostavna. Ne znam šta morate da mu uradite da ga zaustavite, možete da probate na razne načine ali će vas svakako namudriti, naći će način, jer je toliko pametan. Voleo bih da sam ga imao kod mene u timu, tada bih ja bio zaista sjajan trener", rekao je Adelman, koji je svojevremeno bio trener Vlade Divcu i Predragu Stojakoviću u Kingsima.

Nakon meča o Jokiću je sa jednakim impresijama govorio i Čonsi Bilaps.

"Šta uopšte možete da uradite u ovakvoj utakmici u kojoj ste odlabljeni, pritom "bacate različite stvari" na Jokića, a on dalje radi to što radi?, bio je prvi komentar Bilapsa na nemoć njegovih igrača protiv srpskog centra.

Potom je pričao samo o Jokiću.

"Da, postoje određeni igrači u ligi za koje nije važno kakvu odbranu na njima igrate. Previše su dobri. I oni uvek pronađu način. Ne postoji odbrana koju nikada nije video. Možete ga udvojiti, i onda, znate, odustajete da branite njihovu trojku, lob pas ili polaganje na drugom igraču. Dakle, da, znaš da ulaziš u utakmicu sa idejom da probaš nekoliko stvari u odbrani, postoji toliko mnogo različitih stvari koje možeš da preduzmeš, te odluke u realnom vremenu, znate, dok se igra zapravo odvija. Ali, da, taj tip je jednostavno..., on je dvostruki MVP sa razlogom. On je jedan od najboljih koje ćemo ikada videti da igraju ovu gru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.