BORAC: Nidžo, hvala ti za sve!

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORAC: Nidžo, hvala ti za sve!

Klub iz Čačka oprostio se putem zvaničnog sajta od svog dugogodišnjeg košarkaša, nedavno preminulog Nikole Ilića.

Košarkaški klub Borac Mozzart Sport, kao i kompletna srpska košarkaška javnost, ovih dana tuguje zbog smrti Nikole Ilića, koji je prošle nedelje u rodnom Ubu izgubio bitku sa teškom bolešću.

Kao klub u kojem je Nikola Ilić "postigao svoje najveće uspehe", iz grada u kojem je on proveo najveći deo karijere, Borac je na svom sajtu objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << omaž prerano preminulom sportisti.

"Svojom konstitucijom bio je predodređen za jedan od 'visokih sportova'. Opredelio se za košarku, pa je kao takav i posebno talentovan, došao u naš grad, gde je maturirao u čačanskoj Gimnaziji, a pri tom nastupao za domaći Železničar.

Nakon toga usledilo je kratkotrajno igranje u Sloveniji, a posle toga se ponovo vratio Čačku, odnosno Borcu, gde je proveo tri pune sezone. Svaka je bila bolja od prethodne. U poslednjoj, 2008. godine, bio je proglašen za najboljeg igrača Prve lige Srbije, a na osnovu egzaktnih parametara. Te godine bio je i kapiten Borca.

Posle toga odlazi u tim FMP-a, nakon čega je usledilo košarkaško pečalbarstvo u susednoj Rumuniji, a potom i prvi problemi sa zdravljem.

Bio je delija - čovek. Ne znamo da li je bilo osobe u našem klubu, a da ga nije volela. Uvek tih i po malo poguren, nikada prvi, a one koji su u tome uživali, propuštao je velikodušno napred i ispred sebe.

Bio je vernik i pri svakom prolasku pored bogomolje na ovim prostorima, krstio se. Bog mu nije dao dug život, ni da više ostane među onima koji su poštovali i voleli njegovu dobrotu, poštenje i blagorodnost. Živimo u nadi da će u nekim drugim svetovima biti u rajskim vrtovima i među anđelima.

Saznanje da ovog mladića više nema, sve nas je mnogo rastužilo. Iza njega nije ostalo potomstvo, ali će sigurno ostati bar jedna stranica i slika lepog mladića, koji je sa svim svojim vrlinama još više ukrasio lepu istoriju velikog kluba i sporta iz Čačka.

Nikola, Nidžo, drugarčino naša, hvala ti za sve. Nikada te nećemo zaboraviti. Zbogom prijatelju, zbogom lepi dečko.

Zauvek tvoj i naš košarkaški Borac", stoji na sajtu Čačana.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KK Borac: Nidžo, drugarčino naša, hvala ti za sve

Izvor: Sportal.rs, 12.Dec.2012

Košarkaški klub Borac oprostio se od Nikole Ilića koji je pre nekoliko dana preminuo posle duže bolesti.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.