BIVŠI DIREKTOR CIBONE POSLE ARAPOVIĆEVE IZJAVE: Ostao sam šokiran pričom koja se pojavila

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 14:14

BIVŠI DIREKTOR CIBONE POSLE ARAPOVIĆEVE IZJAVE: Ostao sam šokiran pričom koja se pojavila

Ponovo uzburkani duhovi u regionalnoj košarci.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Franjo Arapović uzburkao je duhove u celom košarkaškom regionu podsetivši na priču da je Crvena zvezda 2014. platila Ciboni 800.000 evra za mesto u Evroligi. Usledila je brzo oštra reakcija sa Malog Kalemegdana.

Iz Crvene zvezde su demantovali bilo kakvu mogućnost plaćanja Ciboni za mesto u Evroligi, ukazavši da je Cibona prvo istupila iz Evrolige po osvajanju titule, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je potom Bord takmičenja odlučio da iz regiona dodeli mesto crveno-belima. Posle svega, oglasio se i nekadašnji direktor Cibone iz tog vremena Domagoj Čavlović koji je demantovao Arapovićeve tvrdnje u razgovoru za ''Sportski žurnal''.

 - Šokiran sam i ne znam šta je cilj svega. Zaista sam ostao šokiran pričom koja se pojavila u utorak oko prepuštanja mesta u Evroligi i nekakve prodaje tog mesta od strane Cibone! Apsurd te cele priče za početak je da neko može da pomisli da je Cibona mogla odrediti ko će umesto nje igrati u Evroligi - rekao je Čavlović za Sportski žurnal. - Mi jesmo napravili ogroman uspeh tada osvajanjem ABA lige, ali mnogi zaboravljaju da smo otkazali igranje jer nismo bili u mogućnosti Evroligi poslati sve potrebne papire za prijavu (finansijski izveštaj, revizijski izveštaj, finansijski plan i ugovore ka sponzorima), jer smo tada bili na rubu stečaja i o tome smo obavestili Evroligu. U kakvom smo položaju bili, dokazuje situacija nakon samo par meseci, kada je pokrenut proces predstečajne nagodbe.

Posebno je je Čavlović istakao koliko ga je povredilo spominjanje Slavena Rimca u negativnom kontekstu.

 - Jako mi je zasmetalo pominjanje, dovođenje u bilo kakav kontekst i bacanje u svojevrsno blato Slavena Rimca, tadašnjeg trenera, jednog prepoštenog čoveka. Ovo je sve jedna 'šuplja priča' i ne znam šta je cilj svega ovoga? Zato bih jako voleo da reaguje Evroliga, ako će uopšte reagovati na kafanske priče iz ovih naših krajeva - zaključio je Čavlović.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.