Avramović: Mi u reprezentaciji smo retko privilegovani

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 21:22

Avramović: Mi u reprezentaciji smo retko privilegovani

Plejmejker Srbije Aleksa Avramović istakao je posle meča da je privilegija igrati košarku za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu.

Najpre je pred novinarima u miks zoni pričao o samoj utakmici protiv Portorika u kojoj su "orlovi" slavili trijumf od 35 razlike, a u jednom momentu bilo je čak +51.

"Nivo agresivnosti u odbrani nam daje veliku prednost. Pogotovo je tako bilo u prvom poluvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada smo napravili 40 razlike. Iz toga su se izrodili laki kontranapadi, pogodili smo mnoge šuteve i zasluženo pobedili", rekao je Avramović posle meča i dodao:

"Atmosfera je uvek sjajna, svaki put je tako. Družimo se i mnogo vremena provodimo zajedno u karantinu, a posebno sada ćemo u Kini i na Filipinima. Svi smo u službi reprezentacije, idemo na Svetsko prvenstvo i želimo da što bolje predstavimo našu zemlju".

Pritisak?

"Naravmo da možemo da se nosimo sa tim. To je sastavni deo svakog posla, ne samo košarke, a mi smo retko privilegovani ljudi da radimo posao koji najviše volimo. Posebno kada igramo za svoju zemlju", poručio je Avramović.

Srbija pre Mundobasketa ide u Kinu na turnir sa domaćinom i Brazilom, a potom će na Mundobasketu biti u grupi upravo sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.