Australijanci sa velikom trojkom na Mundobasket – hoće i Simons

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 15:50

Australijanci sa "velikom trojkom" na Mundobasket – hoće i Simons

Košarkaš Bruklina Ben Simons (26) nikad nije igrao za seniorski tim Australije na velikim takmičenjima

Simons i ove sezone je više bio van terena nego u akciji, povrede su opet učinile svoje, te je sve više onih koji veruju da njegova karijera nadalje može da ide samo silaznom putanjom.

Međutim, u domovini se Simonsova volja za košarkom i talenat ne dovode u pitanje, takav igrač je i te kako je potreban reprezentaciji, o čemu svedoči i želja selektora "Bumersa" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sa košarkašem Bruklina napadne visok plasman na Svetskom prvenstvu koje se u avgustu i septembru održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Selektor "Bumersa" Brajan Gurdžijan veruje da će imati Simonsa na raspolaganju, zdravog, motivisanog, da pomogne Australiji na najvećoj smotri.

Sa Simonsem, koji nikada nije igrao veliko takmičenej sa zareprezentacijom, ova selekcija bi dobila još jednog potencijalno jakog NBA aduta, pored već iskusnog Patija Milsa i zvezde u usponu, aduta Oklahome Džoša Gidija.

To je trio koji želi da vidi svaki ljubitelj košarke na najjužnijem kontinentu. Kako stvari stoje, takav scenario bi mogao i da se ostvari.



"Mislim da su Benova očekivanja da bude zdrav, da se vrati u formu i da se spremi za Mundobasket",
izjavio je selektor Australije za SEN radio.



"I mislim da on razmišlja na taj način već dugo vreme i to sam osetio poslednji put kada smo se videli. Porazgovaraćemo, mislim da su velike šanse da zaigra na Svetskom prvenstvu",
optimista je Gurdžijan.

Simons je zbog povrede propustio čitavu prethodnu sezonu, u aktuelnoj je krenuo solidno međutim ponovo je morao na dužu poštedu zbog problema sa leđima i kolenom.

Srećom, nije mu bila potrebna operacija.

Svojim pratiocima se nedavno javio sa egzotične lokacije, pokraj bazena, gde puni baterije za velike izazove koje su pred njim.

Australija će na SP igrati u Grupi E u Okanavi sa Nemačkom, Finskom i domaćinom Japanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.