Antić i Mekejleb heroji Makedonije

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Dec.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić i Mekejleb heroji Makedonije

Članovi košarkaške reprezentacije Makedonije koja je bila hit Evrobasketa 2011. gde je osvojila četvrto mesto, pobrali su lovorike na tradicionalnom izboru u organizacije Agencije za omladinu i sport (AMS) i Saveza sportskih federacija Makedonije, nazvan „Sportisti 2011 godine“, u kojem su glasali mediji, navijači preko interneta, nacionalne sportske federacije i stručna komisija AMS.
Za najboljeg sportistu godine izabran je kapiten seniora Pero Antić. Najuspešniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << trener je selektor Marin Dokuzovski, najuspešnija sportska federacija je košarkaška, najuspešnija muška selekcija je naravno ekipa zemlje sunca.
Odabrani su još najbolji u devet kategorija, među kojima su dva internacionalca u Španiji: kapiten rukometne reprezentacije Kiril Lazarov iz Atletiko Madrida je izabran za najuspešnijeg makedonskog sportistu u inostranstvu, a mladi sportista godine je David Babunski (17 godina) član drugog tima fudbalskog kluba Barselona, koji je odličan u omladinskoj Ligi šampiona.
Dodeljene su i dve posebne nagrade. Jednu, namenjenu najpopularnijem sportisti Makedonije, dobio je bivši košarkaš Partizana Lester Bo Mekejleb, šampion Italije sa Sijenom koji je na EŠ bio najbolji strelac i član prve petorke.
Drugu, nagradu za životno delo, dobio je jedan od najboljih međunarodnih sportskih doktora, prof. Miloš Vučidolov, učesnik na više Olimpijskih igara i Mediteranskih igara, koji je bio ukupno 26 godina član Olimpijskih komiteta Jugoslavije i Makedonije.
„ŠAMPIONI NAŠIH SRCA“
Lester Bo Mekejleb dobio je još jednu nagradu, ovoga puta od Makedonske košarkaške organizacije. Sjajni plejmejker izabran je za najboljeg igrača u inostranstvu u 2011. godini, dok je za najkvalitetnijeg domaćeg košarkaša proglašen Vojdan Stojanovski, koji je prošle sezone sa Feni Industrijem osvojio titule prvaka države i Balkanske ligi.
Zanimljivo da je Vojdanov brat blizanac Damjan Stojanovski uzeo ovu nagradu 2010 godine. Treću godinu zaredom najbolji sudija je Aleksandar Milojević. Trener godine je Marin Dokuzovski koji je osvojio nacionalni Kup sa Rabotničkim i vodio reprezentaciju na Evrobasketu. Svi članovi muške reprezentacije dobili su specijalno priznanje „šampioni naših srca“.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.