Anđušić na Simona, premijera prejakog Himkija

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđušić na Simona, premijera prejakog Himkija

Biće zanimljiva VTB liga ove sezone

Premijerni mečevi ruske košarkaške VTB lige igraju se danas, a učinak timova u prelaznom roku garantuje da nas očekuje izuzetno zanimljiva sezona, s obzirom na to da se prognozira da CSKA neće biti dominantan kao dosad, zbog odlaska Miloša Teodosića.

Novu sezonu otvaraju danas mečevi UNIKS - Zenit i Himki - Minsk.

Za tim iz Kazanja od zimus igra Danilo Anđušić, tu je i srpskoj javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobro poznati Gabonac Stefon Lazme, kao i iskusni Grk Kajmakoglu. Posle trogodišnjeg mandata Jevgenija Pašutina, klupu je preuzeo Dimitrios Priftis, čovek koji je u protekle tri godine vodio Aris iz Soluna.

MOZZART KVOTE

UNIKS - Zenit

Već u prvom kolu imaće UNIKS težak posao pošto mu u goste stiže Zenit iz Sankt Peterburga, novi tim Marka Simonovića i nekadašnjeg igrača Partizana Drua Gordona, koji je u prošloj sezoni pružao dobre partije u Lijetuvos Ritasu. Tu je i Argentinac Laprovitola, pristigao iz Baskonije, i uz prvu violinu Sergeja Karaseva, to je sasvim solidan tim, koji će se boriti za vrh tabele u VTB ligi. Prošle sezone Zenit je zauzeo drugo mesto u regularnom delu, ali ga je Himki u polufinalu plej-ofa sprečio da se plasira u finale.

Iako je UNIKS favorit kao domaćin, možda ne bi bilo loše pokušati s dvojkom na Zenit, računajući hendikep od 4,5 poena.

U drugoj utakmici dana već nema nikakve dileme oko pobednika. Himki dočekuje Cmoki iz Minska, jednu od ekipa koja „popunjava broj“ u VTB ligi.

Klub iz predgrađa Moskve prošle sezone zaustavljen je u finalu plej-ofa, a novi trener Jorgos Barcokas dobio je zadatak da se, posle neuspešne epizode u Barseloni prošle sezone, ozbiljnije suprotstavi Armejcima, i pokuša da prekine njihovu dominaciju u domaćem prvenstvu. Trener koji je 2013. s Olimpijakosom osvojio Evroligu, a 2016. s Lokomotivom iz Kubanja igrao na Fajnal foru uzda se u tom cilju, naravno, u Alekseja Šveda, koji je na Evrobasketu pokazao da igra u životnoj formi, ali i u pojačanja.

MOZZART KVOTE

Himki - Minsk

Stigao je iz Zenita Stefan Marković, zatim sjajni Džejms Anderson iz Darušafake, pa Tomas Robinson iz Lejkersa, Čarls Dženkins iz Zvezde, vratio se Tejlor Hanikat iz Efesa... Uz pomenutog Šveda, iskusnog Moniju, crnogorskog centra Marka Todorovića, to bi trebalo da bude ozbiljna ekipa.

Verujemo da će Himki želeti odmah da pokaže snagu i da će prebaciti postavljeni hendikep protiv ekipe iz Belorusije.

VTB LIGA - 1. KOLO

Četvrtak

16.00 Uniks - Zenit, hendikep -4,5

18.00 Himki - Minsk, hendikep -21,5

Petak

14.30 Jenisej - CSKA, hendikep 16,5

(Foto: STAR SPORT)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.