Amerikancima voće došlo glave u polufinalu

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 17:44

Amerikancima voće "došlo glave" u polufinalu

Anreas Obst je prijatno iznenadio košarkaški svet partijom protiv Amerikanaca čiji je koš zatrpao sa 24 poena i podelio uz to i šest asistencija.

Obst na Nemačkom u bukvalnom prevodu znači voće.

Utakmice Obsta na Svetskom prvenstvu do meča sa Amerikancima: protiv Japana 6 poena, Australije 2, Finske 11, Gruzije 12, Slovenije 8, Letonije 13.

I onda, eksplozija protiv SAD, meč karijere bez ikakve dileme, meč njegovog života.

Kad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo važno, kada je, najpre, trebalo rezultatski "pobeći", pa se rezultatski održati da Amerikanci ne pobegnu, i na kraju kada je trebalo izdržati američki uragan - svaki put je Obst pronašao put do koša.

Njegova hladnokrva trojka na 74 sekunde pre kraja je, na kraju, bila prelomna za krajnji ishod meča.

Da li poenima sa poludistance, da li prodorom, trojkom ili asistencijom, Nemačka je u Obstu imala najpouzdanijeg čoveka. Igrač za velika dela ili je danas na delu bila samo neverovatna šuterska inspiracija – pokazaće vreme.

Protiv Amerikanaca je, nadamo se, odigrao najbolji meč na tuniru. Ne bi valjalo ha u ovakvom izdanju vidimo i protiv Srbije.

Tek jednom je prebacio ovaj broj poena (koliko je dao Amerima) u Evroligi, i to proiv Armanija (27). Bila mu je to najefikasnija partija mada, opet, daleko iznad proseka u prethodnoj takmičarskoj godini u najjačem evropskom takmičenju.

Obst je minulu sezonu beležio 9,9 poena u proseku po meču.

Čudna voćka je Obst, gorka je bila Amerikancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.