Amerikance ne dotiču otkazi pred SP: Nismo nervozni, idemo da se zabavimo

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikance ne dotiču otkazi pred SP: Nismo nervozni, idemo da se zabavimo

Džeri Kolanđelo, sportski direktor košarkaške reprezentacije SAD, kaže da se ne brine zbog brojnih otkaza pred Svetsko prvenstvo.

Kolanđelo je govorio o potencijalnom problemu za Amerikance, kojima je otkazalo za sada 15 igrača pozvanih na Mundobasket.

Uprkos tome što su mnogi reprezentaciju SAD okarakterisali kao "nikada slabiju", Kolanđelo se ne brine.

"Iskreno, nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni najmanje nervozan zbog toga. Siguran sam da ćemo se dobro zabaviti", istakao je Kolanđelo.

Amerikanac je dodao da ne razmišlja o onima koji su odbili poziv.

"Fokus bi trebalo da bude na one koji su ovde, a ne na one koji nisu. Imamo veliki broj mladih igrača koji imaju šansu - istinsku šansu - da uđu u ovaj tim i ostvare veliki uspeh na Svetskom prvenstvu", jasan je Kolanđelo.

Pročitajte još Popovič pozvao u tim plejmejkera Kingsa

Grega Popoviča su ove sezone "ispalili" Džulijus Rendl, Entoni Dejvis, Džejms Harden, Demijan Lilard, Si Džej Mekalum, Bredli Bil, Tobajas Heris, Demar Derozan, Zajon Vilijamson, Erik Gordon, Pol Milsap, Kevin Lav, Montrez Herel, Džej Džej Redik i Lendri Šemet.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD će igrati u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.