Aleksinčanka brani boje Srbije na košarkaškom Evropskom prvenstvu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 12:05

Aleksinčanka brani boje Srbije na košarkaškom Evropskom prvenstvu

Košarkašice Srbije će danas od 15 sati protiv Turske krenuti u odbranu titule prvaka Evrope, a u timu Marine Maljković nalazi se i, osvajačica Evrolige sa Fenerbahčeom, Aleksinčanka Mina Đorđević.

Srpski tim je 2021. bio najbolji u Španiji, ali je u odnosu na to prvenstvo ekipa ostala bez nekih vrlo važnih igračica, poput Sonje Vasić, ali će njih zameniti neke mlađe, poput Mine Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koja voditi veliku bitku u reketu.

Srbija brani evropski tron osvojen 2021. godine; foto: KSSAleksinčanka visoka 188 cm je u seniorskoj karijeri pre odlaska u turski Fenerbahče, sa kojim je ove sezone pokorila Evropu, nosila dres podgoričke Budućnosti i Crvene zvezde, a igrala je u mlađim selekcijama nacionalnog tima.

Osim Turkinja, protivnice Srbije u grupnoj fazi koja se igra u Ljubljani još su Slovačka i Mađarska. Duel sa Slovakinjama igra se sutra, 17. juna, od 20:45, dok će meč protiv Mađarske biti odigran 19. juna od 15 sati.

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani timovi morati da prođu i osminu finala.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo,   Evroliga

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Srbija srušila Tursku – odbrana trona počela pobedom

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Košarkašice Srbije pobedile su Tursku rezultatom 71:63 u prvom kolu Evrobasketa...Reprezentacija Srbije brani titulu prvaka Evrope iz 2021. godine, a prvi meč na ovogodišnjem šampionatu završile su pobedom...Izabranice Marine Maljković su u većem delu meča bile znatno bolji protivnik i to se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.