Aleksandar Đorđević podneo ostavku

Izvor: VOA, 14.Sep.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Đorđević podneo ostavku

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je nakon utakmice u kojoj je Srbija osvojila peto mesto na Mundobasketu u Kini, da napušta klupu Srbije. Đorđeviću je ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije trajao do okončanja Svetskog kupa u Kini. "Igračima sam već rekao. Mislim da je red i vreme. Nije bilo razgovora o nastavku. Na meni je da se povučem. Ne očekujem razgovor, znam kada čovek ili trener treba da napravi prvi korak. U ovom trenutku osećam obavezu da to uradim. Odlazim u trenutku kada nismo uspeli da dođemo do zacrtanog cilja", rekao je Đorđević novinarima u Pekingu posle meča sa Češkom. Đorđević je rekao i da je pre prvenstva znao da neće više biti selektor Srbije. “Tada nije bilo u redu da se to priča. Ide život u jednom drugom pravcu. Želim da posvetim vreme familiji, sve ovo nije bilo lako. Ni kvalifikacije, ni takmičenje. Sve ovo je bilo jako zahtevno. S druge strane moja velika zahvalnost ljudima iz Saveza, predsedniku Daniloviću i nekadašnjem predsedniku Draganu Đilasu koji me je postavio na ovo mesto, i Dejanu Bodirogi", rekao je Đorđević. Svoju odluku Aleksandar Đorđević saopštio je nakon takmičenja na kom Srbija nije zabeležila rezultat koji je od nje očekivala međunarodna i domaća sportska javnost. Tim kome je, u najmanju ruku licitiran ulazak u finale i borba za trofej protiv američke reprezentacije, spasavao je čast u borbi za peto mesto. Nakon četiri pobede tokom početne faze turnira – usledila su dva poraza. Prvi u grupnoj fazi od Španije koji je pokazao slabosti u igri - nakon čega je u četvrfinalu bolja od Srbije bila Argentina. U borbi od petog do osmog mesta – Srbija je zabeležila dve pobede. Protiv Sjedinjenih Država u četvrtak i Češke u subotnjoj borbi za peto mesto. Trenutno nije poznato ime Đorđevićevog naslednika na klupi Srbije. Aleksandar Đorđević je funkciju selektora košarkaške reprezentacije Srbije preuzeo 2013. godine. Za nešto manje od šest godina, koliko je proveo na klupi, reprezentacija Srbije je osvojila ukupno tri srebrne medalje - na Svetskom košarkaškom kupu 2014, Evropskom prvenstvu 2017. i letnjim Olimpijskim igrama 2016.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

ĐORĐEVIĆ VIŠE NIJE SELEKTOR SRBIJE: Znam kad treba da odem (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Sep.2019

Rekao sam igračima da odlazim. Mislim da je red i vreme. Nije bilo razgovora o nastavku saradnje. Na meni je da se povučem, da ni ne očekujem razgovor, kaže Aleksandar Đorđević OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": DONGUANPOSLE pet godina tokom kojih je uzdrmanu srpsku reprezentativnu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.