Aktivan prelazni rok u SLS

Izvor: B92, 10.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivan prelazni rok u SLS

Nekoliko klubova Svislajon košarkaške lige Srbije iskoristilo je zimsku pauzu za angažovanje pojačanja.

Prvi je, krajem 2008, reagovao vodeći Lajons iz Vršca koji je doveo centra Dušana Jelića, a pojačali su se i Metalac (Predrag Marković) i Novi Sad koji je imao četiri promene u igračkom kadru. Radnički iz NS doveo je Marka Cvetkovića, a kraljevački Mašinac Srđana Živkovića iz Napretka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pored igrča bilo je promena među trenerima, a stručnjake su zamenili Novi Sad, Ergonom, Radnički 034, Vizura i Borac.

Lider lige Lajons je kao stranca angažovao iskusnog centra Dušana Jelića, nekadašnjeg prvotimca beogradske Crvene zvezde, te grčkih klubova Panionisa i Olimpijakosa, španske Taukeramike i poljskog Prokoma.

Valjevski Metalac je produžio ugovor do kraja sezone sa plejmejkerom Stefanom Atanackovićem, koji se u matični klub vratio posle teže povrede kolena Branka Jereminova, koji mora na operaciju ukrštenih ligamenata.

Metalac je angažovao i bivšeg kapitena čačanskog Borca, beka šutera Predraga Markovića, koji je u Valjevo došao iz rumunskog prvoligaša CSU Otopeni.

Najviše promena bilo je u ekipi Novog Sada - beka Miljana Rakića, koji je prešao u sarajevsku Bosnu, zamenio je Branislav Jančikin, doskorašnji igrač Vroclava iz Poljske, dok su iz leskovačkog Zdravlja stigli centar Marko Janjušević i bek Perica Mitić.

Novosadski Radnički pojačao se bekom Markom Cvetkovićem, dok je iz kruševačkog Napretaka u Mašinac iz Kraljeva stigao bek šuter Srđan Živković, nekadašnji igrač Partizana, Ergonoma, internacionalac u Makedoniji i član mlađih selekcija Srbije.

U Svislajon ligi Srbije do sada je trenera promenilo pet klubova – Novi Sad, Ergonom, Radnički 034, Vizura i Borac.

Novosađani su posle ostavke Radomira Kisića, koji je otišao u Leotar iz Trebinja, angažovali Nemanju Danilovića iz Vojvodine, dok je Ljubišu Aničića u Ergonomu zamenio Vlada Jovanović.

Vizura je dva puta menjala trenera, najpre je Vinka Bakića zamenio Oliver Popović, a posle njegovog odlaska u inostranstvo ekipu je preuzeo Ivica Mavrenski.

Raško Bojić je na klupi čačanskog Borca zamenio Milovana Stepandića, koji je prekomandovan za trenera FMP-a u Železniku posle povlačenja Slobodana Klipe.

U Radničkom 034 iz Kragujevca, Zorana Cvetanovića zamenio je najiskusniji igrač Radovan Pešić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.