ANĐUS O JOKIĆEVOM STILU IGRE: On ne može u evropskoj košarci da pređe 25 poena

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 17:06

ANĐUS O JOKIĆEVOM STILU IGRE: On ne može u evropskoj košarci da pređe 25 poena

Kako će Srbija bez najboljeg igrača?

Bura oko otkaza igrača selektoru košarkšaka Srbije Svetislavu Pešiću,m pre svih Nikole Jokića, i dalje se ne stišava. Kod navijača je upravo Jokićevo otkazivanje izazvalo najviše razočarenja, dok su ipak lakše podneli otkatzivanje Nikole Kalinića i Vasilija Micića.

Kakvi su dometi Srbije bez nekoliko veoma kvalitetnih igrača, ali i zbog čega se odustaje odigranja za reprezentaciju, govorio je novinar Dejan Anđus >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u emisiji ''Puls Srbije''.

- Prvo, ovo se dešavalo kroz istoriju da nama nedostaju najbolji igrači uoči velikih takmičnja. Ovo nije prvi put, dakle, to se dešavalo. Ono što je karakteristično, to je da je sada reč o najboljem košarkašu na svetu. Mi smo sad ovde svi politički korektni u smislu da ne iskačemo sa izjavama. Radi se o košarkašu koji je doneo titulu u Denveru. Denver je prosek NBA košarke. Ja, lično, kad ga gledam, meni se njegov stil igre ne dopada - rekao je Anđus. - Evroska košarka, odnosno reprezentativna košarka i evropske selekcije, to je drugačija košarka od NBA. Ja sam u određenim momentima određenih utakmica, pošto to pomno i studiozno i dubiozno gledam, osetio kod njega nesnalaženje u ovoj evropskoj varijanti košarke. Problem je kod našeg naroda, što dosta to površinski gleda, pa sad tražimo od njega 40-50 koševa, jer on obara te rekorde u Americi, ruši rekorde Džordana po broju pojena. On ne može u evropskoj košarci, u jednoj utakmici evropskog tipa, da pređe 20-25 poena.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.