Pobedili smo SAD, ali mogli bismo da izgubimo naredne dve i odemo kući

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 18:30

"Pobedili smo SAD, ali mogli bismo da izgubimo naredne dve i odemo kući"

Košarkaški Francuske savladali su SAD na startu takmičenja u Tokiju, a jedan od glavnih protagonista bio je Evan Furnije.

Član Boston Seltiksa bio je najefikasniji sa 28 poena.

"Ovde imam drugačiju ulogu u odnosu na NBA, tim želi da ja postižem poene. Moram da budem agresivniji. U Bostonu igram sa Tejtumom i Braunom pa imam drugačiju ulogu. Mi koji igramo u Americi moramo da pokažemo ostalima kako da igraju protiv ovih momaka. Moramo da im pokažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se nećemo povući. Bolji su kao individualci, ali ih možemo savladati kao tim", izjavio je Furnije.

Francuzi su slavili protiv selekcije SAD u četvrtfinalu Svetskog Prvenstva u Kini, ali, za razliku od tada, nije bilo velike proslave.

"Razlika je u tome što je ovo samo grupna faza. Dobili smo jednu, ali bismo mogli da izgubimo naredne dve utakmice i odemo kući", objasnio je Furnije.

Francuska u narednom kolu igra protiv Češke, dok SAD igraju protiv Irana.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale osiguraće po dve najbolje selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.