Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 00:03

Greg Popović: Duda je ikona, veći od života, gospodar košarkaške igre

Trener San Antonija se oprostio od dugogodišnjeg prijatelja

Jedan od najvećih ispratio je jednog od najvećih. Nakon smrti Dušana Dude Ivkovića, oglasio se i Greg Popović, veliki prijatelj srpskog stručnjaka. Na zvaničnom tviter profilu San Antonio Sparsa osvanule su reči legendarnog Popa, o onome što je Ivković predstavljao u košarkaškom svetu.

"Dušan Ivković je ikona košarke. Njegova ličnost je vanvremenska, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a on je bio gospodar ovog sporta. Moje vreme provedeno sa Dudom, bilo u Evropi ili Sjedinjenim Američkim Državama bilo je ispunjeno čudesnim trenucima i imati njega u društvu bilo je nešto posebno. Moje najiskrenije saučešće Neni i čitavoj porodici u ovim teškim vremenima", poručio je trener San Antonija.

Greg Popović je u prebogatoj trenerskoj karijeri osvoji pet NBA titula sa Sparsima, a zanimljivo da je petu u sezoni 2013/14, osvojio, između ostalog koristeći akcije koje je patentirao srpski stručnjak. Pop je to pre osam godina otvoreno priznao što samo dodatno svedoči o Ivkovićevoj veličini.

Coach Popovich on the passing of Serbian basketball coach Dusan Ivkovic. pic.twitter.com/AYSlXn8bM5

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.