Voleo bih da igram protiv Mesija u Beogradu

Izvor: Blic, 13.Jul.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voleo bih da igram protiv Mesija u Beogradu

Kleverson Gabrijel Kordova, ili samo Kleo, mogao bi biti pravi hit u narednoj sezoni u timu Partizana. Brazilac, koji je pre nekoliko nedelja iz Crvene zvezde prešao u tabor večitog rivala, ima sve predispozicije da zablista u ekipi šampiona Srbije, koji je njegovim dovođenjem osetno pojačao ofanzivnu liniju.



Samo dan pred okršaj sa Rilom, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Brazilac u razgovoru za „Blic" poručuje da je oduševljen novim kolegama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i onim što je video u Partizanu.

- Lepo mi je u Partizanu! Okružen sam pozitivnom energijom, odličnim igračima koji me bodre i čine sve da dobijem na samopouzdanju. Otkako sam došao, trener Jokanović je pokazao da veruje u mene i zbog toga sam srećan. Trudiću se da radim svoj posao, a to je da igram najbolje što mogu i da postižem golove.

Na pripremnim mečevima pet puta ste zatresli mrežu protivnika. To je dobar znak pred početak sezone?

- Zato sam i došao. Znam da je ovo samo početak i da moram da nastavim da radim kako bih dostigao željenu formu. Za sada nije loše. Važno je da postižem golove i da Partizan pobeđuje. Ne gledam šta je bilo, nego šta će biti, za mene je prva naredna utakmica najvažnija stvar.

Fudbaleri vole da golove proslavljaju na neobične načine. Kako ćete se vi radovati prvom golu na zvaničnim utakmicama za crno-bele?

- Ne znam, zaista! Gledao sam mnogo toga, svako ima neku svoju priču, ali moram da priznam da danima razmišljam o tome. Važno je da ima golova, a kako ću se radovati, pa neka to ostane iznenađenje. Mislim da će svi biti zadovoljni, i igrači i navijači.

Navijači očekuju mnogo od vašeg tandema sa Dijarom? Šta možete da kažete o njemu posle prvih mesec dana zajedničkog rada?

- Bez preterivanja, mislim da je Dijara trenutno najbolji napadač koji igra u Superligi. Ima izuzetan kvalitet, brz je, ima odličnu tehniku. Pored svega toga, mislim da je izuzetan momak. Polako se upoznajemo, to se najbolje radi kroz utakmice. On i ja smo različiti tipovi igrača. Ja nema takvu brzinu, ali imam druge kvalitete. Mislim da se dobro slažemo i da će sve dobro funkcionisati kada počnu takmičenja u domaćoj ligi i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na redu je meč sa Rilom. Šta Partizan može da uradi u novom pokušaju u Ligi šampiona, koji su dometi ovog tima?

- Meni je u mislima samo dvomeč sa Rilom. Zašto bih razmišljao o kasnijim mečevima? Liga šampiona je takmičenje koje ne prašta greške. Ko izgubi u eliminacijama, gubi sve. Zato smo sve snage usmerili na pobedu u prvom duelu kvalifikacija. Konačno, smatram da imamo dobar mlad tim. Ima tu igrača koji su i pored toga što su mladi, odigrali dosta važnih mečeva. Sve to što imamo može da nas dovede do konačnog cilja, plasmana u grupe Lige šampiona. Mislim da to nije neostvarivo.

Partizan želi treću uzastopnu duplu krunu. Kako ćete vi pomoći da se to ostvari?

- Golovima i pobedama. Daću sve od sebe da prikažem sve što umem, nadam se da će to biti dovoljno da nastavimo sa osvajanjem trofeja i u novoj sezoni.

Da li je tim jači nego prošle sezone?

- Iako sam nov u ovoj sredini, moje mišljenje je da jeste. Dobili smo dva ili tri nova igrača, to nije mnogo, ali mislim da su u stručnom štabu pogodili šta je bilo potrebno ekipi od prošle sezone. Konkurencija za svaku poziciju biće veoma jaka. Snažni smo u svim linijama, a posebno u odbrani. Dolazak igrača kao što je Mladen Krstajić, može samo da znači veliki dobitak. Ima ogromno iskustvo iz Bundeslige, odigrao je mnogo velikih utakmica. Meni se veoma dopada kako igra Jovanović, mislim da je odličan igrač i da će tek pokazati koliko vredi.

Šta možete da kažete o životu u Srbiji, šta vam se posebno dopada?

- Ovde je sve fantastično. Beograd je lep grad, volim da se prošetam sa porodicom i prijateljima. Hrana je odlična, mada ne mogu da izdvojim da mi se nešto dopada više od drugih stvari koje volim. Najvažnije je da su ljudi dobri i srdačni i u takvom okruženju lako je raditi svoj posao.

Ko je najbolji fudbaler sa kojim ste igrali?

- Ne znam koliko je on u Srbiji poznat. To je moj sunarodnik Dagoberto iz Sao Paula. On i ja smo veliki prijatelji, ali i bez toga smatram da je izvanredan igrač.

Imate li tim za koji posebno navijate, u Brazilu ili u Evropi?

- Veliki sam fan Korintijansa! Pratim šta se dešava u brazilskom fudbalu. U Evropi nemam posebnog favorita. Možda se od ostalih izdvaja Barselona, ali pre svega zbog stila igre. Zbog toga su mi nekako najdraži.

Konačno, kada biste mogli da birate, koji tim biste stavili u grupu Lige šampiona sa Partizanom?

- Uh, kada bi mogli svi najjači, to bi bilo najbolje za utakmice i pre svega za publiku. Ali ako tako već ne može, bilo bi dobro da dobijemo nekog od trija koji čine Barselona, Mančester junajted i Čelsi. Bilo bi sjajno da igramo protiv Mesija i ostalih vanzemaljaca iz Katalonije, ali prvo da prođemo kvalifikacije - oprezan je Kleo.

LIČNA KARTA

Puno ime: Kleverson Gabrijel Kordova Kleo

Datum rođenja: 09.08.1985.

Mesto rođenja: Guarapuava, Brazil

Visina/težina: 185 cm/79kg

Pozicija u timu: napadač

Karijera: Atletiko Paranense, Figuirense, Olivais Moskavide, Crvena zvezda, Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kleo: Odužiću se grobarima

Izvor: Sportal.rs, 13.Jul.2009

Brazilac Kleo napravio je pravi haos na sprskoj fudbalskoj sceni kada je pre nešto manje od mesec dana iz Crvene zvezde prešao u redove večitog rivala Partizana i tako postao prvi igrač koji se odlučio na takav korak ..

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.