Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Kleo imao želju da dođe u Partizan, porodica odlučila drugačije

BEOGRAD - Sa puno opipljivih razloga za optimizam Partizan se vratio sa Kipra i počeo odbrojavanje do početka drugog dijela sezone u Superligi.

Novi trener crno-bijelih Ivan Tomić je svjestan da sa minus 26, koliko mu je ostavljeno u "zalog", nema adute da navijačima forsira priču o borbi za odbranu titule, ali vrlo dobro zna da bi pobjeda u 150. vječitom derbiju predstavljala melem za brojne rane.

"Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trenutka kad sam pristao da dođem u Partizan, duel sa komšijama mi prolazi kroz glavu. Međutim, apsolutno ništa, ni Partizanu, ni meni, ne zavisi od te utakmice. S druge strane, 150. večiti derbi igraće se u okolnostima koje su, sa Partizanove tačke gledišta, slične onima iz februara 2007. kada smo slavili na 'Marakani' 4:2, posle ogromnog bodovnog zaostatka za crveno-belima, promene trenera, zimske rekonstrukcije tima i uspostavljanja novog sistema igre. Deluje slično... Neki detalji se podudaraju, nadam se da će rezultat opet biti u našu korist. Voleo bih da se istorija ponovi", širi optimizam Tomić, kojeg sedam dana ranije (20. februara) očekuje debi na klupi Partizana, na gostovanju OFK Beogradu.

Ekipa Partizana je značajno izmjenjena u odnosu na jesen, a Tomić uvjerava da nije bilo lako završiti sve zamisli tokom zime.

"Razmišlja se o pojačanjima, ali je januarski prelazni rok specifičan, nije u njemu lako ostvariti sve planirano. Bilo bi neumesno prema igračima koji su sa nama da govorim o imenima, ali neke stvari koje smo započeli želimo da završimo. Čelnici kluba dobro znaju o kome se radi, nema potrebe da im javno šaljem poruke", kaže on.

I pored činjenice da nije želio da priča o imenima, Tomić se ipak dotakao jednog.

"Komunicirao sam tokom prelaznog roka sa dosta igrača, jedan od njih je Kleo. Imao je ogromnu želju da dođe, ali porodica je odlučila drugačije. Kasnije je došla ponuda koju nije mogao da odbije. To ne menja ništa u mom odnosu prema Brazilcu, želim mu sve najbolje u karijeru, svima nam je ostao u lepom sećanju", rekao je on.

Mladi stručnjak je na promociji najavio Partizan koji će pristupom prema obavezama tjerati publiku na stadion.

"Znam koliko je teži Partizanov grb na prvenstvenom, nego na meču kontrolnog karaktera. Učiniću sve da budemo dostojanstveni, energični, da poštujemo sudiju, rivala i navijače i da kao ekipa budemo spremni na sve faze igre. Ne samo napadačku. Naravno da želimo da budemo ofanzivni, međutim, ako je potrebno branićemo se sa 11 igrača. Napadaćemo sa šest, sedam. Nadam se da će ovaj tim i svi ljudi oko njega ubediti navijače da radimo dobro za Partizan", navodi on.

Pripremni mečevi su mnogo toga iskristalisali pred start proljeća, ali Tomić priznaje da nisu sve,

"Ima pozicija gde sam u dilemi. Ne bih ulazio u pojedinačne analize. Apsolutno ništa nije gotovo. Dosta igrača su imali statuse koji su se u međuvremenu promenili. Zadovoljan sam novajlijama, povukli smo prave poteze njihovim angažmanima. Reč je o igračima različitih godina i iskustva, Brazilac Everton je formiran i lakše može da se privikne na zahteve u Srbiji, dok je Gogui iz Obale Slonovače za tako nešto potrebno vreme", ocijenio je on.

Za Tomića nema dileme oko toga ko je alfa i omega novog tima Partizana.

"Aposolutni lider ovog tima je Saša Ilić. U svakom smislu. To je fiksirano. Ne bih pridavao značaju ko će mu biti zamenik ili nositi traku kad Sale ne bude na terenu, ali Jovanović svakako može da pomogne na tom planu. Takvi igrači su oni koji bi trebalo da budu trenerova desna ruka, sa kojima bih imao najbliži odnos", zaključio je Tomić.

(NN/novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomić otkrio zašto je Kleo odbio Partizan!

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2016

Šef stručnog štaba fudbalskog kluba Partizan Ivan Tomić analizirao je do sada urađeno na pripremama i osvrnuo se prelazni rok, otkrivši pritom razloge zbog kojih je Brazilac Kleo odbio da se vrati u Humsku...Fudbaleri Partizana kompletirali su centralni deo pripema za prolećni deo sezone, pa su...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.