Kondor kleo sedmu silu

Izvor: Glas javnosti, 06.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondor kleo sedmu silu

Užički advokat i biznismen Slobodan Milovanović, zvani Kondor, koji je poslednja četiri meseca proveo u pritvoru u Užicu i protiv koga su užički pravosudni organi u međuvremenu podneli 11 krivičnih prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, odnosno da je prodajom stanova oštetio državu za više miliona dinara, juče je, nedugo pošto je pušten iz pritvora, trojici užičkih novinara dopisnicima beogradskih listova >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << „prorekao“ da će „vrlo uskoro oboleti od teških bolesti“.

Komentarišući u intervjuu koji je dao lokalnom listu Užička nedelja pisanje medija o njegovom slučaju, Milovanović je rekao da je ceo slučaj „pratila ogromna medijska propaganda“, da je to bilo njegovo „medijsko raspeće“, i da su „novinari zloupotrebili svoju profesiju i svoj karakter, bili instrument u rukama određenih struktura kako bi se napala njegova ličnost“.

JOŠ JEDNA PRIJAVA

Užička policija podnela je novu krivičnu prijavu protiv Slobodana Milovanovića pod sumnjom da nije platio porez na dohodak u vrednosti od dva miliona dinara. Milovanović se sumnjiči da je od maja 2002. do marta 2003. godine kao fizičko lice prodao deset apartmana u novoizgrađenoj zgradi na Zlatiboru, i to za ukupan iznos od 470.000 ondašnjih maraka i 76.000 evra, ne plativši državi porez na dohodak.

- Dalje, mislim da ste vi novinari dosta zaplašili narod. Tu ću izuzeti Užičku nedelju, ali ovi dopisnici, posebno Blica, Večernjih novosti i Politike koji imaju mnogo veći medijski „manevarski prostor“ ispoljili su neviđenu neprofesionalnost. I onim ljudima koji ne razmišljaju dubinski je postalo jasno da ta priča nije istinita već draž koja je gola laž. Ja sam u pritvoru bio pretplaćen na Novosti, a onda u njima pročitam naslov „Kondor sleteo u pritvor“. Ja ne znam šta je u njihovoj svesti, i mislim da je odgovor mržnja. Novinar ne bi smeo da mrzi, da ispoljava bilo kakve emocije. Ali, ovde je bila ispoljena ogoljena mržnja, ljubomora i zavist. To su pravi fizički i mentalni otrovi u svesti tih osoba. Videćete da će oni vrlo uskoro oboleti od teških bolesti, jer je nemoguće ostati zdrav, a nositi u sebi toliko mržnje - rekao je Milovanović u ovom intervjuu.

Ovaj užički advokat, koji je, pored ostalog vlasnik dva užička medija, lista Vesti i Radio Užica u intervjuu je dalje podržao zahtev novinara da dobiju beneficirani radni staž, i to „zbog mržnje, zavisti i ljubomore koja je u novinarima“.

- Ja ne znam gde su obučavali ove dopisnike, da li su ih učili u Avganistanu kad su ovakvi - zaključio je Milovanović.

Dopisnici iz Užica reagovali su na intervju Milovanovića:

- Kako nismo od Vas ili preko Vaših firmi kupovali stanove i kako Vam, srećom ništa nismo dužni, ni evro ni dolar, pa ne moramo da ćutimo, nalazimo za shodno da reagujemo na intervju koji ste dali našim „kolegama“ iz lokalnog lista Užička nedelja. Ono što ste tamo rekli smatramo bezočnim, do sada neviđenim i na ovim prostorima nezabeleženim govorom mržnje. Pozivate se u intervjuu više puta na Boga, na Hrista, na tihi glas koji vam nešto govori, a nama proričete „teške bolesti“ do kojih ćemo „vrlo uskoro“ oboleti!?! Zgroženi nad proročanstvom koje nas je zateklo, ostaje nam jedino da vas još priupitamo da li vam je to samo „kazano“, ili vam je možda Svevišnji, na koga se svaki čas pozivate, možda došapnuo ko će od nas od koje bolesti i kada oboleti? Ili se možda već stavljate u ulogu Boga, pošto u intervjuu na jednom mestu doslovce kažete - ko zna kakva je Božja namera sa mnom. Mi Vama gosodine Kondore možemo jedino da poručimo da nam je savest potpuno mirna, da smo samo radili svoj posao i objavljivali informacije koje smo dobijali od državnih organa, a što se „mržnje i ljubomore, zavisti“ o kojoj govorite tiče, hvala Bogu, mi smo dobro, imamo dobru decu, dobre porodice, skroman krov nad glavom,pa nemamo na šta Vaše da budemo ljubomorni. Vama i Vašima želimo najbolje zdravlje, uz poruku da ćemo mi, dopisnici beogradskih listova, ostati tu i pratiti vaš slučaj, barem dok nas Vaše kletve ne stignu - stoji u jučerašnjem reagovanju dopisnika Blica Vladimira Lojanice, Večernjih novosti Nikole Jankovića, Danasa Nenada Kovačevića i dopisnika Kurira i Glasa iz Užica Zorana Šaponjića.
Pogledaj vesti o: Kleo

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.