Jedan detalj na čitulji Mariću ZAPANJIO SVE: Među ožalošćenima nema NJEGA, a razlog slama srca... od čuvenog psihijatra se oprostili i MISTERIOZNI Kleo Patra i Bojan

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2023, 12:55

Jedan detalj na čitulji Mariću ZAPANJIO SVE: Među ožalošćenima nema NJEGA, a razlog slama srca... od čuvenog psihijatra se oprostili i MISTERIOZNI "Kleo Patra i Bojan"

Psihijatar, Jovan Marić, preminuo je u 82. godini života, a sahrana će biti održana na Novom groblju.

Čuveni psihijatar i stručnjak za intimne odnose prof. dr Jovan Marić preminuo je u 82 godini, a sahrana će biti održana u četvrtak 16. novembra u 15 časova na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Iza sebe je ostavio sina Matiju, ćerke Vojnu i Joanu i unuka Andriju. Međutim, sa sinom kojeg je dobio iz drugog braka godinama nije bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u dobrim odnosima zbog stana u kom je živeo.

Zbog sukoba sa sinom, na čitulji koja je objavljena, među ožalošćenima se ne nalazi njegov sin Matija, već samo supruga Aleksandra, ćerke Joana i Vojna, unuk Andrija kao i ostala rodbina i prijatelji.

Podsetimo, psihijatar Marić je šokirao javnost kada je u medijima naveo da njegov najmlađi sin Matija hoće da ga izbaci iz stana koji mu je on svojevremeno prepisao.

ČITULJA - JOVAN MARIĆ pic.twitter.com/OrxN8MvrYW

— Silvana (@Silvana71376830) November 14, 2023

Tada je u medijima ispričao da je, zbog posledica korone i karcinoma koji ima teško bolestan i sinu uputio apel da ga ne izbacuje na ulicu. U ceo slučaj bio je uključen i tim advokata.

- Ja bih želeo javno da pozovem svoga sina koji živi sa svojom majkom, koga nisam video sedam godina pokušava da me izbaci iz stana koji sam i njemu poklonio kada je on imao sedam meseci. Ja ga sada javno pozivam da ostanem u tom stanu do smrti, i da dođe u taj stan da porazgovaramo - rekao je tada Marić.

Slavnom psihijatru odvojene čitulje dale su i kćerke, a njihove dirljive reči kidaju dušu.

- Voljeni moj tata Jocika, bio si životna ispiracija mnogima, riznica znanja koju si nesebično delio, svestran i poseban, voljen i poštovan, ali ono što te je najviše krasilo su tvoja pitoma, dobra duša, plemenitost i bezuslovna učinljivost. Živeo si bonvivanski, u svemu i svakome video si dobru stranu, radovao se životu i pomaganju drugima i svemu tome mene naučio, na čemu sam ti beskrajno zahvalna. Ostavio si neizbrisiv i nezamenljiv trag svojim postojanjem i postignućima. Ponosna sam što sam tvoja ćerka, večno ćeš biti deo mene - glasi jedna od njih.

U drugoj je napisano da je za porodicu Marić "samo na jednom dalekom putu, gde ćemo se kao i mnogo puta, pridružiti da zajedno opet filozofiramo, verbalno nadmećemo, smejemo i zajedno starimo. Naša ljubav zauvek nek te greje".

Od psihijatra su se tokom jučerašnjeg dana opraštali mnogi, a posebnu pažnju privukla je čitulja koju su Jovanu Mariću posvetili izvesna Kleo Patra i Bojan.

- Dragi Jovane, bio si i ostao najveći i najstručniji psihijatar, veliki humanista i učinljiv čovek i doktor. Tvoje knjige će ostati večni tragovi u Srbiji, kao egipatske piramide u Egiptu, jer si bio plemenit i unikatan u stručnosti i pomoći koju si svima pružao! Čekaju te vrata raja širom otvorena! Verujem da ćeš biti na boljem mestu. Hvala ti što si postojao! Večna ti slava - stoji napisano.
Pogledaj vesti o: Kleo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.