U Prokuplju proglašena vanredna situacija zbog sve više zaraženih od korone

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 10:56

U Prokuplju proglašena vanredna situacija zbog sve više zaraženih od korone

Zbog, kako je obrazloženo u odluci prokupačkog Kriznog štaba, značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom COVID-19, u Prokuplju je proglašena vanredna situacija. Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba i stupa na snagu odmah.

Procena Kriznog štaba je da je, kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, neophodno donošenje vanrednih operativnih mera zaštite.

O sprovođenju ove odluke staraće se Krizni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, a odluka će odmah biti dostavljena Okružnom štabu za vanredne situacije Topličkog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije - Sektoru za vanredne situacije, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja – napisano je između ostalog u obrazloženju Odluke o uvođenju vanredne situacije.

Odluci da se uvede vanredna situacija prethodio je zaključak Štab za vanredne situacije na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom pandemijom zaraze izazvane virusom korona.

Odluka je doneta i kako se navodi, na osnovu izveštaja Epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje, gde tvrde da je u poslednjih nekoliko dana konstatovan značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom korona, iako su prema zvaničnom izveštaju iz Bolnice tokom jučerašnjeg dana na Infektivnom odeljenju ove ustanove hospitalizovana 4 pacijenta, od kojih su 3 bila pozitivna na koronu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Proglašena vanredna situacija u Prokuplju

Izvor: B92, 20.Okt.2020

U Prokuplju je danas proglašena vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije...Kako se navodi u saopštenju na sajtu grada, odluku o proglašenju vanredne situacije doneo je gradonačelnik Prokuplja na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije,...U saopštenju štaba se navodi da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.