Napredak pobedio učesnika ABA 2 lige i prekinuo seriju poraza

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jan.2020, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak pobedio učesnika ABA 2 lige i prekinuo seriju poraza

Posle dva poraza na dva gostovanja košarkaši Napretka iz Aleksinca upisali su pobedu na svom terenu pošto su u 15. kolu Košarkaške lige Srbije bili bolji od Novog Pazara rezultatom 79:75 (23:15, 21:23, 18:15, 17:22). Ekipa sa juga Srbije je tako pobedila drugu od tri ekipe koje se takmiče u ABA 2 ligi i revanširala se Pazarcima za poraz u prvom delu sezone.

Početkom meča vodila se izjednačena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je onda domaćin serijom 10:0 poveo sa 20:11. Do kraja prve deonice Aleksinčani su nastavili sa sigurnom partijom i posle prvih 10 minuta bilo je 23:15 za Napredak.

I start druge četvrtine bio je dobar za domaće igrače koji su vodili sa 28:15, ali je uzvratio Novi Pazar i serijom 10:0 izjednačio na 33:33. Aleksinčani su se "trgnuli" i vratili serijom 7:0 za novu prednost (40:33). Do kraja poluvremena domaćin je uspeo da sačuva prednost i na odmor otišao sa vođstvom od 44:38.

U trećoj deonici se vodila velika borba, Novopazarci su pokušavali da se približe, Aleksinčani su jakom odbranom uspevali da sačuvaju i uvećaju vođstvo i pred početak poslednje deonice imali su rezultat 62:53.

Nisu se gosti predavali do kraja, ali ni Napredak nije dozvolio da Novi Pazar bude treća ekipa ove sezone koja će odneti dva boda iz Aleksinca.

Ekipa sa juga Srbije je na kraju slavila sa 79:75 i osmom pobedom se popela na šestu poziciju Košarkaške lige Srbije.

Najefikasniji u pobedi domaćih bili su Luka Milojević i Dimitrije Raičević sa po 17 poena, dok je u dresu Pazara najbolji bio Aleksandar Todorović sa 20 poena.

U narednom kolu Napredak igra sa Vojvodinom u Novom Sadu, a taj meč je za vikend.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Juta ređa pobede, blistava partija Bojana Bogdanovića, Niksi iznenadili! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Jan.2020, 01:43

Bogdanović predvodio ''Džezere'' do nove pobede...Odigrane su prve dve utakmice noćašnjeg programa u NBA ligi, a pobede su ostvarile ekipe Jute i Njujork Niksa...''Džezeri'' su kao gosti slavili u Vašingtonu rezultatom 127:116 i tako nastavili sve dužu seriju pobeda, za ukupno 27. trijumf od početka...

Nastavak na Sportske.net...

Posle zimske pauze odbojkaši Niša igraju u Novom Pazaru

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2020

Utakmicom 13. kola Superlige protiv Novog Pazara u gostima, odbojkaši Niša u utorak, 14. januara nastavljaju takmičenje u elitnom rangu nakon zimske pauze. Nišlije su trenutno na drugoj poziciji na tabeli Superlige i imaju epitet favorita, dok je Pazar dosad upisao četiri trijumfa od čega dva u...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.