Gradina: Torba puna neprijavljenog zlatnog nakita

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jul.2023, 15:16

Gradina: Torba puna neprijavljenog zlatnog nakita

Carinici su 3. jula 2023. godine, na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 600 grama zlatnog nakita.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje kada je za detaljan pregled izdvojen "Volkswagen Sharan" stranih registarskih oznaka, kojim je pored vozača, iz Nemačke ka Bugarskoj putovalo još četvoro odraslih putnika i dvoje dece.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svi prisutni su odgovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << odrično.

Međutim, tokom detaljnog pregleda, u prtljažniku automobila pronađena je torba puna kutija zlatnog nakita, ukupne težine oko 580 grama, za koju se kao vlasnica prijavila 44-godišnja putnica.

Vrednost neprijavljenih ogrlica, lančića, narukvica, prstenja i minđuša procenjena je na oko 17.000 evra.

Obaveza putnika je da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.