Uprkos kiši otvorena nova izložbena sezona u niškom “Mezaninu”

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2023, 13:06

Uprkos kiši otvorena nova izložbena sezona u niškom “Mezaninu”

Prvom samostalnom izložbom “Fraktal.i.ja” Nišlijke Jelene Janković koja je otvorena u subotu od 19 sati i koju će svi zainteresovani moći narednih mesec dana da vide u Balkanskoj ulici u Nišu, počela je nova sezona izložbenih radova u uličnoj galeriji Mezanin.

Nakon crtanja, imate više energije, poleta i činite promene od kojih se osećate bolje ;foto: JV / N. Đ. Fratkali predstavljaju terapeutski način crtanja linija i boja, zatvorenih očiju, kaže Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Janković i dodaje da se na taj način na površinu iznosi nesvesno koje je duboko u nama.

Papir je ispred nas, olovka na sredini i puštamo da ruka pleše, trudeći se da podjednako obuhvatimo sve strane. Drvenim bojicama se radi, pa se i one biraju nesvesno. Na taj način dobijamo jedan dijagnostički crtež gde shvatamo kakvo je naše unutrašnje stanje. Nakon toga rade se korekcijski crteži gde naše stanje ispravljamo - rekla je Jelena.

Fraktalno crtanje, terapeutsko crtanje ;foto: JV / N. Đ. Na izložbi u Mezaninu Jelena predstavlja svoje umetničke fraktale, koji mogu biti apstraktni ili konkretni, i za koje ne postoje pravila prilikom crtanja, već, kako kaže, najvažnije je da se opusti ruka i prepusti crtanju.

Predrag Stamenković iz Mezanina rekao je da će u sklopu ove izložbe ponovo organizovati događaj u Balkanskoj ulici, pošto je publika, zbog kiše, ostala uskraćena za muzički nastup.

“Fraktal.i.ja” će sigurno biti izložena 30 dana, nakon čega ćemo krenuti sa novom postavkom. Verovatno ćemo u okviru ove postavke ponovo organizovati događaj, jer smo zbog kiše i lošeg vremena ostali uskraćeni za nastup di-džej Loptice, pa ćemo zato pozvati ljude da se opet skupimo kako bismo pričali o izložbi, razmenjivali mišljenja, zbog čega Mezanin i postoji - rekao je Stamenković.

Kako je Jelena Janković rekla, terapeutskim crtanjem, koje je nastalo u Rusiji, čovek ima više energije i poleta, budi se osećaj stvaranja i čini da napravite promene zbog kojih ćete se osećati bolje.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.