Nušić na Majni

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nušić na Majni

U organizaciji Srpskog kulturno-umetničkog društva Oro iz Frankfurta, u velikoj sali kluba prikazana je Nušićeva pozorišna predstava "Žena mog najboljeg druga", rediteljke Sonje Knežević.

Publika je uživala: Detalj iz predstave  

Predstavu su izveli glumci, Danka Ignjatović, Jelena Janković, Nenada Blagojević i Ivan Petrović, članovi teatra U buntu iz Bijeljine.

Pozorišni komad Branislava Nišića, u originalnom naslovu "Svinja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a "Žena mog najboljeg druga" je nešto svežiji naslov koji više odgovara jer je predstava postavljena u današnje moderno doba što je naišlo na dobar prijem publike.

  Miroljub Bata Šaranović

- Predstava mi se jako dopala, mladi glumci su divni. Najveći utisak na mene ostavio je Nenad Blagojević u ulozi Nikole. Volelea bih da je više ovakvih predstava - rekla nam je Elizabeta Sing.

Miroljub Bata Šaranović iz Frankfurta je takođe oduševljen izvedenim komadom.

- Sjajna je predstava. Posebno mi se dopao ovaj muž, Nikola, koji je trebalo da bude prevaren u predstavi. Svi su mladi, lepi simpatični i odlični glumci. Trebalo bi da bude više ovakvih predstava u Frankfurtu a i da bude i više, pogotovo mlađe publike .

Teatar U buntu drugi put gostuje u Frankfurtu a do sada su obišli nekoliko gradova u Nemačkoj.

  Elizabeta Sing i Zorka Nikolić  

- Veoma smo se obradovali kada smo dobili poziv SKUD-a Oro da opet dođemo. Zaista nam je divno biti gost dijaspore. Imali smo na raspolaganju ceo dan da obiđemo Frankfurt, a domaćini su bili zaista divni - rekla nam je glumica Danka Ignjatović, koja u predstavi igra Ninu.

 

Debi u dijaspori

Glumica Jelena Janković, u predstavi gazdarica, uskočila je umesto koleginice Nikoline Bogdanović, iskoristila je šansu da se predstavi dijasporskoj publici:

- Prvi put igram pred ovom publikom i veoma mi se dopalo - kaže Jelena.

 
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.