Jelena porazom započela godinu

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena porazom započela godinu

Jelena Janković poražena od Ajle Tomljanović iz Hrvatske na startu turnira u Brizbejnu. Troicki u 3. kolu kvalifikacija. Aleksandra Krunić u glavnom žrebu turnira u Šenženu. Inter odbio ponude Torina i Hamburga za Kuzmanovića. Advokat novi menadžer Njukasla? Tores: U Atletiku ću pronaći motivaciju. Van Gal ponudio 40 miliona evra za Humelsa. Pobeda Atlante u Portlandu.

Povezane vesti 1 Jelena porazom započela godinu

2 Juve nudi 4,5 miliona za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Snajdera

3 Podolski do leta u Interu

4 Marko Rojs, "kraljevski" novogodišnji poklon

5 Perez: Real bez Bejla? Gluposti...

6 Nastasić u Šalkeu za rekordnu sumu

7 A za Božić - otkaz!

8 Luj van Gal kao Deda Mraz!

9 Luković od petka u crveno-belom

10 Divac sa pola terena do 90.000 dolara!

Ostali sportovi 1 Širfin trijumfovala u Zagrebu

2 Jelena porazom započela godinu

3 Juve nudi 4,5 miliona za Snajdera

4 Humani kragujevački “Divlji veprovi”

5 Udovičić: Profesionalizacija klubova

14.45 - Povratnik u redove Atletiko Madrida Fernando Tores rekao je da se vratio kako bi pronašao motivaciju koja mu je nedostajala u prethodnim klubovima.

Tores je predstavljen danas na stadionu Visente Kalderon pred više hiljada navijača Atletiko Madrida.On će se 5. januara zvanično vratiti u Atletiko kao pozajmljeni igrač Milana.

Uprava italijanskog kluba je krajem prošle godine otkupila Toresov ugovor od Čelsija i prosledila ga na pozajmicu u redove španskog šampiona.

Tores bi mogao da bude u timu Atletika za utakmicu protiv Real Madrida, u prvom meču osmine finala Kupa kralja, 7. januara.

Nedostajalo mi je nešto što će me motivisati, nešto što mogu samo ovde da pronađem, rekao je Tores.

Tores je 2001. godine karijeru počeo u Atletiku, odakle je šest godina kasnije prešao u Liverpul. On je 2011. prešao u Čelsi, a krajem avgusta ove godine otišao je na dvogodišnju pozajmicu u ilan, gde je odigrao samo 10 utakmica i postigao jedan gol.

13.55 - Fudbaleri Rajo Valjekana pobedili su u malom gradskom derbiju ekipu Hetafea u gostima sa 2:1 (1:1) u meču 17. kola španske Primere.

Iako je Hetafe poveo već u trećem minutu preko Alvara Vaskeza, Rajo je uspeo da preokrene rezultat i zabeleži pobedu golovima Jozabeda Sančeza u 39. i Raula Baene u 64.

Hetafe je nastavio sa očajnim rezultatima u poslednje vreme pošto trijumf nije ostvario ni sedmu utakmicu zaredom, dok je Rajo prekinuo seriju od tri poraza.

Rajo se pobedom popeo na deobu sedmog mesta na tabeli sa 20 bodova, dok je Hetafe 13. sa 17.

13.40 - Kristijano Ronaldo mogao bi u budućnosti da pređe u neki od timova iz MLS lige, potvrdio je njegov menadžer Žorž Mendeš.

Mendeš je takođe odbacio mogućnost da će portugalski napadač jednog dana zaigrati u dresu PSŽ-a.

Ne postoji šansa da Ronaldo pređe u PSŽ. On će najverovatnije završiti karijeru u Realu, dok bi u suprotnom slučaju prešao u Ameriku. On je mašina i najbolji igrač u istoriji fudbala i niko ne može da se poredi sa njim, rekao je Mendeš.

Poslednjih godina vrhunski fudbaleri često su se odlučivali da pri zalasku karijere pređu u MLS ligu, kao što su Tijeri Anri, Dejvid Bekam, Robi Kin, Rafael Markes, a poslednji u nizu odlazak "preko bare" najavio je legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard.

12.25 - Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal označio je dovođenje fudbalera Borusije iz Dortmunda Matsa Humelsa kao prioritet u prelaznom roku.

Holandski stručnjak je mnogo puta izjavljivao da mu je preko potreban igrač u poslednjoj liniji i izbor je pao na nemačkog štopera, tvrdi Sandej ekspres. Engleski mediji spekulišu da bi transfer Humelsa koštao Junajted oko 40 miliona evra, kao i da je olakšica loši rezultati "milionera" u Bundesligi ove sezone.

Kao rezervna opcija navodi se Humelsov saigrač iz reprezentacije Nemačke i član Šalkea Benedikt Hevedes.

Humels je ove sezone često imao problema sa povredama, zbog čega je odigrao samo 13 utakmica u svim takmičenjima.

12.05 - Doskrorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat mogao bi da preuzme klupu Njukasla, navodi enegleski Miror.

Holandski stručnjak nalazi se u užem krugu kandidata za menadžera Njukasla, pored nekadašnjeg trenera Liona Remija Garda i sadašnjeg Borusije iz Menhengladbaha Lusijena Favra.

Kako se navodi, Uprava engleskog tima će u naredna dva dana doneti odluku ko će doći na mesto Alana Parđua, koji je nedavno preuzeo Kristal Palas.

Advokat je u novembru napustio klupu Srbije posle samo četiri meseca i neuspeha na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

11.40 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb WTA turnira u Šenženu pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija savladala Kineskinju Žaohsuan Jang sa 7:6 (8-6), 6:3.

Protivnica srpskoj teniserki na startu turnira koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara biće Lin ZZu, takođe Kineskinja, koja trenutno zauzima 174. mesto na WTA listi.

Pored Aleksandre Krunić u Šenzenu će igrati i Bojana Jovanovski. Njena protivnica na startu turnira je Marija Tereza Toro Flor iz Španije.

11.10 - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u 3. kolo kvalifikacija za glavni žreb ATP turnira u Brizbejnu pošto je jutros savladao Slovaka Miloslava Mečira sa 7:6 (7-5), 2:6, 7:6 (13:11).

Meč je trajao dva sata i 20 minuta, a Troicki je bio na ivici poraza pošto je Mečir u taj brejku odlučujućeg seta poveo sa 6:2 i imao četiri vezane meč lopte. Usledio je veliki preokret srpskog tenisera koji je na kraju stigao na korak od glavnog žreba turnira koji se igra za nagradni fond od 494.310 dolara.

Protivnik Troickom u poslednjoj rundi kvalifikacija biće Amerikanac Denis Kudla.

11.00 - Italijanski fudbalski klub Inter nema nameru da se u januarskom prelaznom roku odrekne veziste Zdravka Kuzmanovića, prenosi Gazeta delo Sport.

Kako se navodi, trener Intera Roberto Manćini označio je Kuzmanovića kao važnog igrača tima i želi da ga zadrži bar do kraja sezone, zbog čega je odbio ponudu Hamburga od pet miliona evra.

Interesovanje za srpskog fudbalera pokazao je i Torino, ali i još jedan neimenovani nemački klub.

09.20 - U noćašnjim mečevima NBA lige digrano je osam mečeva.Atlanta je jutros kao gost savladala Portland sa 115:107, uz dvocifren košgeterski učinak čak sedmorice igrača.

Predvodio ih je Pol Milsap sa 27 poena dok je bivši igrač Crvene Zvezde Pero Antić postigao deset poena, pri čemu je i tri puta bio najviši u skoku.

Rezultati: Orlando - Šarlot 90:98, Čikago - Boston 109:104 (produžetak), Hjuston - Majami 115:79, Minesota - Juta 89:101, San Antonio - Vašington 101:92, Denver - Memfis 114:85 i L.A. Klipers - Filadelfija 127:91.

08.55 - Srpska teniserka Jelena Janković porazom je počela 2015. godinu pošto je jutros, u prvom kolu WTA turnira u Brizbejnu (Australija) izgubila od Ajle Tomljanović iz Hrvatske sa 7:6 (8-6), 6:0.

Protivnica hrvatskoj teniserki u drugom kolu biće Ukrajina Jelina Svitolina koja je pobedila Magdalena Ribarikovu iz Slovačke sa 6:0, 6:2.

Srbiju će u nastavku turnira u Brizbejnu predstavljati još Ana Ivanović. Ona je postavljena za drugog nosioca i u prvom kolu je slobodna. Njena protivnica u narednoj rundi biće pobednica duela Jarmila Gajdošova (Australija) - Šuai Zang (Kina).

Nagradni fond u Brizbejnu iznosi milion dolara.

00.01 - Ljubitelji sporta moći će danas da uživaju u mečevima 16. kola ABA lige: Partizan - Cedevita (17.00), Olimpija - Crvena zvezda (19.00) i MZT - Budućnost (21.00). Igraju se utakmice 17. kola španske Primere. U 14.00 počinje takmičenje u ski skokovima u sklopu novogodišnje turneje "Četiri skakonice". U 10.00 počinje prva trka slaloma za žene u okviru Svetskog kupa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.