Janković u trećem kolu , Jovanovski i Lajović nisu uspeli

Izvor: Politika, 16.Jan.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković u trećem kolu , Jovanovski i Lajović nisu uspeli

MELBURN – Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Austtralijen Opena,pošto je danas ubedljivo savladala Japanku Arumi Moritu sa 6:2, 6:0.

Prvi reket Srbije je imala malih problema samo na startu meča, kada je neočekivano izgubila gem na servis protivnice, ali od tada je krenula u nezaustavljivu seriju kojom je prosto pregazila Japanku.

Janković će u nastavku turnira igrati sa pobednicom meča u kojem se sastaju Slovakinja Magdalena >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ribarikova i Japanka Kunami Nara.

------------------------------

Jovanovski zaustavljena u drugom kolu Melburna

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo Australijen Opena, pošto je danas u Melburnu izgubila od Austrijanke Ivon Mojsberger sa 3:6, 6:3, 6:2.

Jovanovski je odlično počela, napravila je brejk na startu meča i dominantnom igrom došla do vođstva od 6:3, ali je Austrijanka uzvratila i izjednačila u setovima.

Srpska teniserka u nastavku nije izdržala borbu nerava u odlučujućem trećem setu, kada je posle ravnopravne igre u prvim gemovima definitivno poklekla i prepustila Austrijanki kontrolu meča.

Mojberger će igrati u nastavku turnira protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke koja je bila bolja od Čehinje Barbare Zahlavove Stricove sa 6:1, 6:4.

-----------------------------

Lajović eliminisan

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je jutros u 2. kolu izgubio od Japanca Keija Nišikorija sa 6:1, 6:1, 7:6 (7-3).

Bez obzira na jutrošnji neuspeh Lajović može biti zadovoljan svojim nastupom na prvom Gren slem turniru sezone pošto je do jutrošnjeg meča ostvario četiri pobede - tri u kvalifikacijama posle kojih se plasirao u glavnim žreb turnira i jednu u prvom kolu.

------------------------------

Većina mečeva u Melburnu bila odložena zbog vrućine

Većina mečeva na Australijen Openu odložena su danas na nekoliko sati zbog ekstremnih vrućina koja vlada u tom australijskom.

Temperatura u Melburnu danas je iznosila 42 stepena Celzijusova, tako da su mečevi zbog nehumanih uslova odloženi.

Proteklih dana je bilo padanja u nesvest i povraćanja na terenu, tako da su organizatori danas u 14 sati po lokalnom vremenu, odnosno oko četiri ujutro po srednjeevropskom odložili mečeve, a igralo se samo na dva terena koja imaju krov, odnosno rashladne uređaje.

Suspenzija mečeva zbog vrućina dogodila se u Melburnu i pre pet godina. kada je prosečna dnevna temperatura iznosila 34,7 stepeni.

Tanjug

objavljeno: 16.01.2014.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.