JELENA JANKOVIĆ I NENAD ZIMONJIĆ NASTUPAJU NA VIMBLDONU: Srpske legende igraju u miks konkurenciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2022, 16:48

JELENA JANKOVIĆ I NENAD ZIMONJIĆ NASTUPAJU NA VIMBLDONU: Srpske legende igraju u miks konkurenciji

Oboje imaju po jednu titulu u mešovitom dublu na travnatom gren slemu.

Nenad Zimonjić je jedan od najboljih dubl igrača svih vremena, a sledeće nedelje se vratića na teren. On će igrati na Vimbldonu i to na turniru legendi u miks dublu, a za partnerku će imati Francuskinju Marion Bartoli.

- Igraću na Vimbldonu na turniru za legende. Velika je čast, mali broj igrača bude pozvan. Radujem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da ću ponovo biti tamo. Dve godine nije bilo tog događaja, igraću u miks dublu sa Marion Bartoli. Biće to mnogo lepo iskustvo, poslednji put sam bio 2017. godine. Ovo će biti prvi put nakon operacije 2018. godine da ću igrati na travi, na omiljenom turniru. Sa nestrpljenjem očekujem - potvrdio je Zimonjić za "Sputnjik".

Zanimljivo je da će na istom turniru igrati i Jelena Janković, nekadašnja broj jedan sa WTA liste.

Jelena je tokom karijere osvojila 15 trofeja, a od nagrada sa turnira je zaradila blizu 20.000.000 dolara. Svoje poslednje zvanične mečeve odigrala je na US Openu 2017. godine.

Na turniru legendi ona će igrati u paru sa Poljakinjom, Agnješkom Radvanjskom.

Zimonjić sa Vimbldona ima tri titule. Do dve je stigao sa Danijelom Nestorom 2008. i 2009. godine, a slavio je i u miks dublu sa Samantom Stosur 2014. godine.

Titulom u mešovitom dublu može da se pohvali i Jelena Janković koja je šampion postala 2007. godine sa Džejmijem Marejom.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.